<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivanić: Britanci da dođu pameti, naredni sati odlučuju dugoročnu stabilnost BiH

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, je komentarisao zadnje događaje oko rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

07. juli 2015, 12:00

“Sve što se događa oko rezolucije i ove sjednice pokazuje koliko smo bili u pravu mi koji smo svojevremeno upozoravali, posebno ambasadore, da je ovo stvar oko koje se Bosna i Hercegovina, ali ne samo ona može podijeliti”, rekao je Ivanić.

On smatra da je vidljivo da postoji duboka podjela ne samo u BiH, nego povodom Bosne i Hercegovine i u međunarodnim institucijama.

“Sve ovo što se događa ukazuje na osjetljivost ove teme. Nadam se da će ovih nekoliko sati uticati da svi koji se bave ovim poslom, u Savjetu bezbjednosti a posebno autori rezolucije a to su Britanci, dođu pameti i shvate da je ovo stvar koja je davno prevazišla neku lokalnu upotrebu i da je u pitanju jedan izuzetno ozbiljan događaj”, izjavio je Ivanić.

On se nadam da će autori  razumjeti i sami odustati od nasilnog provođenja i institiranja na ovoj rezoluciji, piše ATV.

“Narednih nekoliko sati će biti bitno, ne samo za rezoluciju nego za dugoročnu stabilnost Bosne i Hercegovine”, kazao je Ivanić.