<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vučić: Neka Dodik još jednom razmisli o referendumu

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je danas da je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zamolio da preispita odluku o održavanju referenduma, jer vodi računa ne samo o interesima Srbije, već i o budućnosti Srpske.

29. juli 2015, 12:00

"To je za mene danas najteže pitanje, jer je moja obaveza da ne pokažem nikad dozu ni lične, ni političke, ni državne sujete, da uvek čuvam odnose između Srbije i RS na najvišem nivou i neću više ni reč o tome reći", rekao je Vučić, upitan da li je dobio Dodikovo pismo vlastima BiH, susjednih zemalja i predstavnicima medunarodne zajednice povodom referenduma i šta misli o tome.

Vučić je na konferenciji za novinare podsjetio da je stav o referendumu iznio pri nedavnom susretu sa Dodikom, ističući da je obaveza Srbije da čuva regionalni mir i stabilnost, da vodi računa o svojoj državi, kao i da pomogne RS.

"To je ono što mi možemo da uradimo, sve drugo što bismo uradili... loše bih se osećao i ne želim da učestvujem u onome u čemu su neki drugi učestvovali", rekao je Vučić.

On je naveo da nema u vidu samo interese Srbije, već da misli o tome šta je dobro i za Srbiju i za Republiku Srpsku.

"Mislim da imam dobar i širok pogled u budućnost kad je u pitanju RS, da sam dobro video, ali uvjek dozvoljavam mogućnost da neko drugi bolje vidi od mene", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija ničim neće ugrožavati regionalnu stabilnost.