<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potvrđeno svih pet kandidatura za predsjednika SDP-a

Glavni odbor (GO) Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) potvrdio je danas na sjednici koja se održava u Sarajevu kandidature petorice pretendenata za lidersku poziciju u ovoj stranci.

29. august 2015, 12:00

Kandidati za predsjednika SDP-a BiH za naredni mandatni period su Emir Đikić, Jasmin Imamović, Miro Lazović, Nermin Nikšić i Svetozar Pudarić, za koje je Predsjedništvo ove partije ranije potvrdilo da ispunjavaju sve neophodne uvjete.

Kako je Feni kazao član Glavnog odbora i izvršni direktor SDP-a BiH Zoran Blagojević, GO je, kao najviše partijsko političko tijelo između dva kongresa, prihvatilo kandidature svih pet kandidata za predsjednika SDP-a, koji su dobili dovoljan broj glasova.

Dodao je da je u dosadašnjem toku zasjedanja usvojen određen broj akata u vezi s kongresnom, odnosno unutarpartijskom izbornom procedurom.

Među ostalim, članovi GO razmatraju poslovnik o radu kongresa, odnosno pitanja koja se odnose na pripreme predstojećeg kongresa SDP-a, čije je održavanje planirano za 3. oktobar.

U pripremi su i materijali za unutarpartijske izbore za predsjednika SDP-a, najavljene za 20. septembar.

Zasjedanje GO SDP-a BiH se nastavlja, a, kako je ranije najavljeno, po njegovom završetku bit će emitirano saopćenje za javnost.