<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putin: Daleki Istok je ključ za ruski ekonomski razvoj

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su infrastruktura i ekonomski razvoj na Dalekom Istoku glavni prioritet.

04. septembar 2015, 12:00

Vladimir Putin je pozvao da se smanje troškovi transporta i energije za biznis i predložio proširenje režima slobodne trgovine iz grada na Dalekom Istoku Vladivostoka na druge gradove u regionu.

Tokom govora na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku Putin je naložio Vladi da riješi problem transportnih i energetskih troškova na Dalekom Istoku.

„U okviru tekućeg budžeta neophodno je pripremiti konkretne mjere koje će dovesti do smanjenja transportnih i energetskih troškova poslovanja na Dalekom Istoku, kako i da predloži i odobri tarife za električnu energiju za svaki region, kako bi bili atraktivni i za potrošače i za investitore", rekao je Putin.

„Ako se mora, dodatni izvori i dodatana budžetska sredstva moraju se iskoristiti za stvaranje neophodne infrastrukture", dodao je ruski predsjednik.