<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izbjeglice probile ogradu prihvatnog centra!

Oko 300 izbjeglica probilo je danas ogradu prihvatnog centra kod Reske i zaputilo se ka auto-putu M5, saopštila je mađarska policija.

04. septembar 2015, 12:00

U saopštenju se precizira da se incident dogodio danas nešto prije podneva i da su izbjeglice u dva navrata probile ogradu i uputile se ka auto-putu, nakon čega je policija počela da hvata izbjeglice.

Oko 2.300 izbjeglica koje se i dalje nalaze u mađarskom prihvatnom centru u blizini granice sa Srbijom, zaprijetilo je da će probiti zaštitnu ogradu, ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni u roku od dva sata, saopštila je policija. 

Za sada nije jasno šta tačno izbjeglice traže, dok policija saopštava da će pokušati da pronađe mirno rješenje situacije, preneo je Rojters. 

Policija ne navodi više detalja o tom incidentu, osim da je deo auto-puta koji vodi od granice sa Srbijom ka Budimpešti privremeno zatvoren, a saobraćaj se preusmjerava na lokalni stari put.