<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stiže li nam strašno nevrijeme iz Hrvatske?

Grmljavina i pljuskovi koji se očekuju krajem dana u Hrvatskoj, prvo na sjevernom Jadranu, a potom i drugim dijelovima ove države, prijete da stignu i u Bosnu i Hercegovinu, što će prouzrokovati nagli veliki pad temperature.

04. septembar 2015, 12:00

Kako javljaju njihovi mediji, u Hrvatskoj se u prvom danu vikenda očekuje olujno nevrijeme.
– Stručnjaci DHMZ-a u evropskom Meteoalarm sistemu upozoravaju na opasno nevrijeme, sa neobičnim vremenskim prilikama koji mogu da prouzrokuju štetu, pa i ljudsku žrtvu. Nužan je oprez i svjesnost rizika. Velika je vjerovatnoća za mjestimično olujni vjetar i izraženije pljuskove i grmljavinu, pri čemu je moguć i grad, a na Jadranu pijavice – rekao je Zoran Vakula za hrvatske medije.

Veliko zahlađenje prijeti i regionu. Prema prognozama, grmljavina se očekuje već u noći između petka i subote, ali se i u noći između subote i nedjelje očekuju padavine sa pljuskovima i grmljavinom, što bi moglo da prouzrokuje da u drugom danu vikenda temperatura padne za 10 stepeni.

A pogoršanje vremena koje stiže, očekuje se da će se tokom vikenda proširiti na veliki dio Balkana, navode na popularnoj meteo stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.

– Zahlađenje će za vikend zahvatiti cijelu regiju pogotovo u nedjelju kada bi moglo biti i neprimjereno hladno za ovo doba godine, a u višim predjelima iznad 2.000 mnv. moguća je pojava susnježice. S druge strane ova promjena vremena će, kako se očekuje, prvi ozbiljniji snijeg donijeti Alpskom planinskom području.

Kako se sada čini dosta svježe vrijeme zadržaće se cijele sljedeće sedmice– navodi se na popularnoj stranici stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.