<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

»Sramotno je da je ubica Vedrana Puljića i dalje na slobodi«

Navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Vedran Puljić život je izgubio 2009. godine u neredima koji su izbili neposredno pred početak ligaške utakmice NK Široki Brijeg - FK Sarajevo.

04. oktobar 2015, 12:00

Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine iz vatrenog oružja u masovnim neredima koji su u popodnevnim satima izbili u blizini stadiona Pecara, a kasnije se utvrdilo da je za Vedranovo ubistvo osumnjičen Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao policiji, saopćšteno je iz FK Sarajevo.

Knezović je zadržan u pritvoru, gdje je i priznao da je pucao na navijače, a odakle je nedugo zatim i pobjegao. Šest godina poslije, ubica Vedrana Puljića još uvijek nije kažnjen za svoj zločin.

"Kao pravnik i legalista smatram da je sramotno i nedopustivo da je prošlo punih šest godina od ubistva pokojnog Vedrana, a da do dana današnjeg nije procesuirana i osuđena osoba, koja je izvršila ovo teško krivično djelo. Iskreno se nadam da će to biti učinjeno u najskorije moguće vrijeme i da će istina o ubistvu pokojnog Vedrana napokon biti u cjelosti rasvjetljena", kazao je član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo Hajrudin Kapetanović.

Danas će se igrati 106. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva. Džemal Berberović, igrač koji je ponikao u Fudbalskom klubu Sarajevo, istakao je da će igrači Sarajeva dodatno motivisani istrčati na travnjak stadiona "Grbavica".

"Vedran Puljić je izgubio život zbog našeg Kluba, jer je putovao kako bi sa tribina bodrio nas na terenu. Ime Vedrana Puljića odjekivati će stadionom, a mi svaku našu utakmicu igramo za navijače, borimo se, kako bi im se odužili za njihovu podršku i svaki pojedinac na današnjoj utakmici će dati sve od sebe, jer imamo dodatni motiv", kazao je Berberović.

Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo, koju su činili predsjednik UO, Edis Kusturica, generalni direktor Dino Selimović, član UO, Hajrudin Kapetanović, predsjednik skupštine Maid Delić, član skupštine Ferid Musić, te generalni sekretar Mirza Hadžić, jutros je posjetila grob Vedrana Puljića na gradskom groblju "Bare", gdje su položili cvijeće i minutom šutnje odali počast navijaču Sarajeva.