<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hrvatska: Ivo Sanader još uvijek u istražnom zatvoru

Sudsko vijeće je utvrdilo kako dokumenti ponuđenih nekretnina umjesto 1,65 milijuna jamčevine za Sanaderovu slobodu nisu prihvatljivi zbog čega je sanader još u istražnom zatvoru

05. oktobar 2015, 12:00

Iako se puštanje Ive Sanadera očekivalo u petak, bivši hrvatski premijer još uvijek je u istražnom zatvoru u Remetincu zbog nepravilne dokumentacije o nekretninama koje su priložene sudu umjesto jamčevine.

Nakon što je Vrhovni sud nepravomoćno oslobodio bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera za slučaj Fimi Media u kojem ga je Županijski sud u Zagrebu osudio na devet godina zatvora i oko dva milijuna eura povrata pronevjerenog javnog novca, raspisao je jamčevinu u iznosu od 12,4 milijuna kuna (1,65 milijun eura).

Umjesto jamčevine, Sanaderova supruga je ponudila dio njihove obiteljske kuće kojem je ona vlasnica, a Goran Suić, jedan od Sanaderovih odvjetnika, svoju nekretninu.

No, sudsko vijeće koje treba utvrditi vrijednost nekretnina nije se još uvijek sastalo zbog navodno nepravilne dokumentacije koja dokazuje vlasništvo nad kućom Sanaderovu odvjetniku.

Vrhovni sud odbio je presudu Županijskog suda po kojoj je za slučaj Fimi Media osuđen Ivo Sanader zbog niza proceduralnih pogrešaka.

Za isti slučaj od strane Županijskog suda osuđena je i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) kao pravna osoba te još nekoliko sudionika u izvlačenju javnog novca preko ove istoimene firme.