<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Španija: Povučena tužba protiv Mesija

MADRID

Tužilaštvo u Španiji objavilo je da je povučena tužba protiv Lajonela Mesija, fudbalera Barselone i reprezentativca Argentine, ali da će nastaviti postupak protiv njegovog oca.

06. oktobar 2015, 12:00

Ukoliko bude osuđen, Horge Mesi, otac jednog od najboljih fudbalera današnjice, suočava se s kaznom zatvora od 18 mjeseci zatvora i dva miliona evra. Otac i sin Mesi bili su optuženi da su prevarili španske vlasti za više od četiri miliona evra.

Tužioci tvrde da je Horge Mesi izbjegao plaćanje poreza od zarade njegovog sina uz pomoć ofšore kompanija u Belizeu i Urugvaju u periodu između 2007. i 2009. godine.

Visoki sud u Barseloni presudio je u junu ove godine da Lajonel Mesi ne treba snositi odgovornost, jer nije znao šta se dešava s njegovim finansijama, kojima upravlja njegov otac.

Prihodi se odnose na ugovore Lajonela Mesija s kompanijama Banca Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-cola, Procter & Gamble i Kuwait Food Company.