<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bajernu ne treba golman!

Bili bi prvi čak i da igraju bez golmana! Manuel Nojer im i ne treba za utakmice u Bundesligi.

27. novembar 2015, 12:00

Minhenski Bajern je, uz Barselonu, trenutno možda i najdominantniji klub u Evropi, a veliki omaž uspesima ekipe Pepa Gvardiole predstavlja nesvakidašnji podatak koji su objavili britanski mediji.

Naime, čak i da je svaki šut koji je protivnik uputio na njihov gol ušao u mrežu, Bajern bi i dalje bio prvi na tabeli u Bundesligi!

Dakle, i bez sjajnog Manuela Nojera na golu Bavarci bi bili dominantni u šampionatu Nemačke, gde su u dosadašnjem delu sezone zabeležili 13 pobeda i remi uz gol-razliku 40:5. Poslednja u nizu bila je pobeda na gostovanju u Gelzenkirhenu gde je u subotu uveče tek u nastavku oboren Šalke (3:1).

Naravno, nema sumnje da je upravo Nojer i njegov stil branjenja u kojem se često nalazi duboko u terenu, gde istračava i dribla, doprineo činjenici da Bavarci postavljaju rekorde. Jasno je i da bi se Nemac pobunio protiv tvrdnje da nije potreban Bajernu, jer sigurno smatra sebe neizostavnim delom Gvardioline mašinerije.

Bajern je trenutno ubedljivo prvi u Bundesligi sa osam bodova prednosti ispred Dortmund