<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Fury detronirao Klička, krunisan novi kralj boksa!

Britanac Tyson Fury (27) novi je svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji, nakon što je u Duesseldorfu svladao branitelja naslova po verzijama WBA, WBO, IBF, IBO i magazina The Ring Ukrajinca Vladimira Klička (39) jednoglasnom odlukom sudaca.

29. novembar 2015, 12:00

Fury je dominirao protiv Klička gotovo tokom čitavog meča, te je ostvario 25. pobjedu u isto toliko nastupa u karijeri.

Tysonu Furyju malo tko je davao ozbiljnje šanse za pobjedu prije samog meča, ali stručnjaci su upozoravali kako će pred Klička stati čovjek koji mu je dostojan protivnik. Tako je i bilo. 

Kličko se do sada sjajno nosio protiv nižih protivnika, koji ga nisu mogli dohvatiti. Fury je, pak, druga priča. Od prve sekunde meča krenuo je agresivno, bez imalo respekta, izazivao je prvaka cijelo vrijeme, a pritom i udarao. Kličko mu sve do pete runde nije uzvratio. Dugo je čekao trenutak kada će ga desnicom uzdrmati, ali Fury je jednostavno bio prebrz za njega.

Fury završio eru Klička, novi kralj boksa je na tronu

Rundu prije kraja bilo je jasno kako Klička može spasiti samo nokaut, ali ne samo da nije uspio nokautirati svog izazivača nego je izazivač umalo njega poslao na spavanje. Kličko i njegov kut odmah su po završetka meča znali kako je došao kraj njihove dugogodišnje dominacije, a Fury je ostvario 25. pobjedu u isto toliko nastupa u karijeri.

Kličko je tako u svojoj 19. obrani naslova prvaka pretrpio prvi poraz, a ukupno mu je to četvrti poraz u 68. profesionalnom nastupu. Posljednji poraz prije ovog veliki Ukrajinac pretrpio je još 2004. godine od Amerikanca Lamona Brewstera, prenosi Hina.