<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stanje na putevima u većem dijelu BiH: Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona

- Iz BIHAMK-a upozoravaju da je na zasjenjenim dionicama u višim predjelima moguća mjestimična poledica, a tokom noći mogući su nailasci na dionice sa smanjenom vidljivošću zbog magle ili niske oblačnosti

29. novembar 2015, 12:00

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je na zasjenjenim dionicama u višim predjelima moguća mjestimična poledica, a tokom noći mogući su nailasci na dionice sa smanjenom vidljivošću zbog magle ili niske oblačnosti.

Zbog toga su iz BiHAMK-a apelovali na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez inače obavezne zimske opreme.

Kako je navedeno u saopćenju, prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH pojačan je promet vozila na većini graničnih prijelaza prema Hrvatskoj, na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se jedan sat. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.