<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tri laži u koje treba da prestanete da vjerujete

MITOVI

Otkrivamo mitove o zdravlju koje u ovoj godini treba potpuno da ignorišete.

10. februar 2016, 12:00

ŠEST SATI SPAVANJA JE SASVIM DOVOLJNO
Iako biste mogli sebe da istrenirate da spavate po šest sati i funkcionišete najbolje što umijete, zašto biste to uradili? 

Časopis Sleep Health preporučuje između sedam i devet sati sna kako biste očuvali svoj imunitet, metabolizam i rast mišića. 

DIJETA TOMA BREJDIJA JE SUPER

Tom Brejdi i njegova žena Žizel Bundšen se pridržavaju veoma strogog režima ishrane. Oni ne piju kafu, ne jedu mliječne proizvode, pečurke, so, bijelo brašno i to nije čitava lista zabranjenih namirnica. Ne brinite, mogu da jedu paradajz jednom mjesečno. 

Novi poklonici zdrave ishrane bi možda želeli da se pridržavaju režima ishrane, koji se temelji na 80 procenata povrća i ostatak čistih proteina i ceijelih žitarica, ali ko još želi da se odrekne dobrobiti od kafe, piva, krompira i svega drugog? 

SJEDENJE JE LOŠE ZA VAS

Brojne studije apeluju da prekomerno sjedenje ugrožava vaše zdravlje, ali studija objavljena u naučnom magazinu "Epidemiologija" tvrdi da nije stolica ono što vas ubija. 

Studija Univerziteta Ekster, koja je trajala 16 godina, otkrila je da bez dodatne fizičke aktivnosti rizikujete sveukupno zdravlje bilo da prekomjerno stojite ili sjedite. 

izvor: Men's Health

foto: flickr.com/beau meaes