Александар Трифуновић: Сиротињо, и дојучерашњој опозицији си тешка

Драган Чавић, најгласнији  критичар СНСД у предизборној кампањи објавио је јуче да његова странка улази у разговоре са СНСД, са намјером да постане дио владајуће коалиције.

BUKA portal / 09. новембар 2018

У интервјуу за БУКУ на изборима одржаним 2014 године Драган Чавић није имао дилема у процјени свог тадашњег политичког противника Милорада Додика, власника партије СНСД. “Са режимом се не преговара , режим се руши !” рекао је Чавић тада, додавши” Ми ни сада не желимо никакве компромисе са онима који су нанијели зло властитом народу третирајући га као стадо оваца за шишање,и као блејећу масу која треба да иде за чобаном без обзира гдје он пошао.За нас је промјена режима темељ свих промјена. Ми искрено желимо промјене а до њих може доћи само ако схватимо да се морамо суочити са огромном економском провалијом послије њиховог одласка и ако престанемо са праксом обмањивања властитог народа због краткорочне страначке изборне потребе”

 

Драган Чавић, најгласнији  критичар СНСД у предизборној кампањи објавио је јуче да његова странка улази у разговоре са СНСД, са намјером да постане дио владајуће коалиције.

 

Осим што је ово крај једне катастрофалне политичке каријере и једне партије, ово је дефинитивно утабавање стазе ка једнопартијском систему у Републици Српској са само једним циљем политичког дјеловања овдашњих актера сцене, да се буде власт.

Све друго је само лош изговор. Посебно патетична теза да се иде на помирење народа. Ово је помирење политичара које нема ама баш никакве везе са одвећ завађеним народом.

Бизарно, али опозиција која је гласове добила на критици власти улази у коалицију са влашћу без икакве намјере да то објасни својим бирачима.

Сиротињо и дојучерашњој опозицији си тешка …

Теза, сви су исти, најопаснија за развој демократије и политичког живота у једном друштву тако добија своју потпуну и коначну потврду. Мислим да ће тротоари пред конзулатима бити премали за стампедо који слиједи. Јер у партијама нема мјеста за све који би да раде, а Милорад Додик је јасно поручио паметнима и посебнима, способнима да се не заваравају да могу ишта да направе ако нису чланови политичке партије у власти.

Једва смо хранили ову власт, како ли ће тек бити и ову дојучерашњу опозицију, годинама гладну јавног новца.

Колега Дејан Шајиновић је јуче на конференцији за штампу питао Драгана Чавића, па да ли сам сада ја, пошто сам гласао прије мјесец дана на изборима за вас, испао магарац ?

Чавић на ово питање доброг човјека који му је повјеровао као и хиљаде других да искрено критикује овај режим, није имао одговор.

Мада сам сигуран да и он и Дејан, па и ти који читаш ово, одговор на то једноставно људско питање знамо.

И то је тачан одговор. Драган Чавић и себе и нас је нељудски направио магарцима


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.