Бивши љекари КЦУС-а писали Бакиру Изетбеговићу: Били смо присиљени отићи, о невиђеном мобингу свједочио је цијели регион!

Исмет Гавранкапетановић, мр.сци.др Сенад Максић, мр.сци.др Семин Бећирбеговић и др Хасан Тановић су у писму члану Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа казали да је ''мобингу невиђених размјера свједочио цијели регион''

n1 / 13. март 2018

 

 Четири некадашња љекара Клиничког центра Универзитета у Сарајеву реагирала су на наводе члана Предсједништва Босне и Херцеговине Бакира Изетбеговића за Н1, поручивши да су "били присиљени напустити КЦУС''.

Изетбеговић је, подсјећамо, у Прессингу Н1 телевизије на констатацију да су љекари КЦУС напустили због Себије Изетбеговић, поручио: "Или због свог нерада, или због моје супруге".

Исмет Гавранкапетановић, мр.сци.др Сенад Максић, мр.сци.др Семин Бећирбеговић и др Хасан Тановић су у писму члану Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа казали да је ''мобингу невиђених размјера свједочио цијели регион'', а писмо доноси Н1.

 

 

 

Писмо преносимо у цјелости.

''Господине Изетбеговићу, Обраћамо Вам се ради Ваше изјаве у у емисији Прессинг на телевизији Н1, гдје сте без и једног ваљаног разлога, рекли да су Клинички центар напустили они који не воле радити. Ми, доле потписани доктори, били смо присиљени напустити Клинички центар ради мобинга невиђених размјера које је провео менаџмент КЦУС-а над нама, а чему је свједочио цијели регион. Судски процеси који слиједе зорно ће приказати размјере тог злодјела.

О нашем раду свједоче бројни пацијенти и оперативни протоколи који се мјере десетинама хиљада оперисаних и излијечених у КЦУС-у када се Босна издизала из пепела, као и ратним болницама и борбеним линијама док је Босна нестајала у пламену.  Док сте нас Ви клеветали у емисији, ми смо и те ноћи и наредног јутра били на својим радним мјестима и радили најтеже оперативне захвате.

С друге стране, алармантно упозорење шефа хируршких дисциплина, а по налогу директорице Клиничког центра, о смањењу броја свих пружених услуга задњих мјесеци говори о начину рада тренутног менаџмента и 'нераду оних које ви зовете нерадницима' (допис у прилогу).

Тражимо и очекујемо од Вас извињење ради грубе неистине и јавне увреде од које је само гора она о 'докторима који су промјенили агрегатно стање'.  Тешко сте увриједили нас али и интелигенцију грађана, гледалаца поред малих екрана који су овоме свједочили, господине Изетбеговићу", пише у писму које су потписали проф.др Исмет Гавранкапетановић, мр.сци.др Сенад Максић, мр.сци.др Семин Бећирбеговић и др Хасан Тановић'


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.