МУП РС: Институције БиХ дале дозволу за увоз наоружања за полицију РС, оружје стиже из...

МУП РС набавља ватрено оружје из предузећа „Застава оружје“ из Крагујевца у Србији, а путем Дирекције за промет наоружања и војне опреме РС.

Fena / 13. фебруар 2018

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУПРС) тврде да је Дирекција за промет наоружања и војне опреме РС-а, у поступку набавке ватреног оружја за опремање МУПРС-а, прибавила све потребне сагласности које издају надлежне институције БиХ за увоз наоружања.

 

Ентитетска полиција набавља ватрено оружје из предузећа „Застава оружје“ из Крагујевца у Србији, а путем Дирекције за промет наоружања и војне опреме РС.

 

Напомињу да полицијски службеници МУПРС-а тренутно користе оружје које је у просјеку старо око двадесет година, потврђено је за Фену.

 

– План Министарства је да сваки полицијски службеник, осим редовне опреме, дужи и кратко и дуго наоружање, што је у складу са законом. С тим у вези, количина набављеног наоружања, тачније број дугих цијеви, неће прелазити број полицијских службеника запослених у овом министарству – навели су из МУПРС-а.

 

Приликом посјете Руској Федерацији министар унутрашјих послова РС-а Драган Лукач потписао је у Москви, како напомињу, Меморандум о разумијевању између МУПРС-а и Главне управе Министарства унутрашњих послова Руске Федерације за Град Москву, који је у складу са одредбама Споразума између Министарства унутрашњих послова Руске Федерације и Министарства сигурности БиХ.

 

-Меморандум је израз препознате потребе потписница за чвршћом сарадњом и остваривања директног контакта у области сузбијања и борбе против транснационалног криминала и најтежих кривичних дјела, а све у циљу ефикаснијег остваривања права и слобода грађана Републике Српске и Руске Федерације – навели су из МУПРС-а.

Радови у Центру за обуку полиције РС-а, у Залужанима код Бање Луке, су у току, а отварање је планирано за Дан Полиције РС-а, 4.априла.

Раније је то била бивша војна касарна Залужани.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.