Просјечни мјесечни приходи Конзума некад су износили 71 милион марака, а у јануару ове године су зарадили...

Компанија Конзум БиХ остварила је у јануару ове године приходе од 98 милиона куна, односно око 26 милиона марака, пише БизнисИнфо на основу новог извјештаја о стању у Агрокору који је објављен на страници Хрватског министарства господарства.

BiznisInfo / 13. март 2018

О каквом се паду прихода ради најбоље говори чињеница да су просјечни мјесечни приходи Конзума БиХ 2015. године износили 71 милион марака.

Приходи су најприје пали због кризе у компанији а касније и због чињенице да је Мерцатор преузео један број продавница. 

 

 Осим тога, компанија је у јануару наставила правити губитке. Добит прије камата, пореза и амортизације (ЕБИТДА) износила је -2,9 милиона куна, односно направљен је губитак од око 800 хиљада КМ.

Из Агрокора, пак, тврде да су ови резултати у складу с плановима.

- Конзум БИХ наставља с унапређењем свог оперативног пословања сукладно плановима. Значајно смањење оперативног трошка довело је до бољег ЕБИТДА резултата (-2,9 милијуна куна) у односу на план (-4,6 милијуна куна) - наводи се.

У јануару су интензивно радили на маркетиншким активностима „како би се додатно привукли купци“.

- Планиране и реализиране активности постигле су позитивне ефекте те је остварен планирани приход иако уз мало лошију бруто маржу што је и логично обзиром на промо активности. Ангажман у оптимизацији трошкова је у коначности и довео до бољег резултата од планираног у јануару - стоји у дијелу Агрокоровог извјештаја који се односи на Конзум БиХ.

 

 

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.