Себија Изетбеговић о кризи у СДА: Нема правог поспремања док се не уради кречење, али знате како кажу 'Један оде, два се роде'

Ми смо планирали одавно пречишћавање редова СДА. Многи су се улијенили били некад активни људи па престали или су постали себични. Почели су правити неке своје капсуле унутар СДА. Неки су направили неке ствари које су протузаконите - рекао је Бакир Изетбеговић

N1 / 13. март 2018

 

 Резултате подршке Странци демократске акције видјет ћете у октобру, поручује лидер ове странке Бакир Изетбеговић иако СДА већ мјесецима дрма велика криза и осипање кадрова.

"Ово што се дешава у Странци демократске акције схватам исто као што бих у својој кући стално поспремала па бих онда схватила да нема правог поспремања док се не уради кречење", каже генерална директорица Универзитетског клиничког центра у Сарајеву Себија Изетбеговић.

"Ствари се понекад морају урадити генерално и то је једноставно тако. Жао ми је кад чујем да је неко изашао из СДА, али знате како кажу: Један оде, два се роде", рекла је Себија Изетбеговић.

Када је ријеч о такозваном поспремању у СДА жестока је конкуренција у посљедњих неколико мјесеци.

Тузлански кантон и будући Покрет демократске акције, Сафер Демировић који је напустио посланички клуб СДА у државном парламенту и одлучио да више ни о коме не овиси, премијер Кантона Сарајево Елмедин Конаковић који ће врло брзо каже објелоданити како даље.

За Демировића руководство Странке демократске акције каже да је човјек Мирсада Кукића потпредсједника странке. Покрет демократске акције ће каже његовати идеје Сулејмана Тихића и Алије Изетбеговића. Нјегов син каже још чишћења спроводимо попут Горажда и Коњица.

 

"Ми смо планирали одавно пречишћавање редова СДА. Многи су се улијенили били некад активни људи па престали или су постали себични. Почели су правити неке своје капсуле унутар СДА. Неки су направили неке ствари које су протузаконите", рекао је Бакир Изетбеговић.

Шта је ко направио протузаконито није познато као ни да ли ће се то икад наћи на неком суду.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.