СНИМАК ИЗ ВАЗДУХА Погледајте страшне призоре срушених кућа, до темеља су уништене

Тијеком сједнице Кризног стожер Цивилне заштите у Хрватској Костајници, на којој је био и предсједник Владе Андреј Пленковић, у Старом путу у новом клизишту оштећено је десетак кућа, од којих неке потпуно.

Index.hr / 13. март 2018

 

На клизишту у Старом путу оштећено је десетак кућа, од којих су неке потпуно уништене, а у већини се не може становати. На срећу, због грмљавине која је пратила одрон, становници су успјели побјећи.

Након дојаве о клизишту, судионици сједнице Кризног стожера, међу којима су, осим премијера Пленковића, били и министар обране Дамир Крстичевић, министар заштите околиша и енергетике Томислав Ћорић, равнатељ Државне управе за заштиту и спашавање Драган Лозанчић и генерални директор Хрватских вода Зоран Ђуроковић, изашли су на мјесто несреће.

"Дио брда отклизао је у подножје, али на срећу нема људских жртава. Узрок су велике количине снијега који је пао у Хрватској Костајници. Топљењем је дошло до клизишта. Хрватска Влада ће у сурадњи са Сисачко-мославачком жупанијом учинити напоре да се помогне људима који су остали без својих домова. Осигурат ћемо им смјештај и помоћи у обнови кућа", рекао је Пленковић.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.