Ухапшена наоружана “тројка” из БиХ у Загребу

Три мушкарца с подручја БиХ, који су у четвртак ухапшени у Загребу, дан раније дошли су у Хрватску и у хостел се пријавили под лажним именима. У истражном затвору Реметинец завршили су због посједовања оружја и муниције.

Buka / 13. фебруар 2018

Данијел М. (33) и Перица С. (48) с подручја Новога Травника, те Илија Ф. (28) из Раме, ухапшени су у Загребу, након што је анонимни грађанин полицији дојавио како су на Тргу Ивана Кукуљевића у “Мерцедесу” бх. таблица налази неколико мушкараца с пиштољима.

Убрзо су до “Мерцедеса” дошли полицајци из оближње станице, али нашли су само празно возило, те су кренули у обилазак трга да виде јесу ли власници негдје у близини.

Када су се након десетак минута вратили до аутомобила, у којем је тада сједио Данијел М. (33) легитимисали су га и видјели да у џепу има оквир с мецима за “шкорпион”, а убрзо су испод сједишта пронашли и  аутоматски пиштољ. Убрзо су стигла и двојица његових пријатеља  Перица С. и Илија Ф., па су сви заједно приведени у полицију.

Како “Јутарњи” неслужбено сазнаје, током обраде нико од тројице мушкараца баш није био разговорљив те су на полицијска питања одговарали штуро.

Најприје су врло неодређено говорили о разлогу свога доласка у Загреб. Данијел М. је рекао како је дошао да би једном рођаку помогао око грађевинских послова. За “шкорпион” је рекао да је његов, али да му је случајно остао у аутомобилу. Рекао је да је пиштољ добио од оца који је био у рату у БиХ и да је “тамо нормално да људи имају оружје”.

Претрага соба

Нјегов пријатељ Перица С. рекао је, да је у Загреб дошао како би правио друштво Данијелу М., те да му је Данијел рекао да је дошао покупити дуг од једнога човјека којега није именовао.

Илија Ф. је испричао да је у Загреб дошао прије недјељу дана како би почео служити казну добротворнога рада на који га је осудио Општински суд у Дубровнику због наношења тешке тјелесне повреде прије пар година.

Како је полиција провјерила, осим Илије Ф. и споменуте пресуде, остала двојица мушкараца нису била осуђивана. Додатне провјере које је полиција провела након хапшења откриле су да се приче тројице мушкараца не подударају.

Наиме, на основу података граничне полиције откривено је како су сва тројица у Хрватску ушла дан прије хапшења у сриједу, но оно што је још интересантније, откривено је да су се сва тројица пријавила у један хостел у Дубрави и то под лажним именима.

Полиција је претражила и собе у хостелу, међутим, наводно нису ништа нашли. Против све тројице полиција је поднијела пријаву због недозвољенога држања оружја, а истражни судија загребачког Жупанијскога суда одредио им је мјесец дана истражнога затвора због опасности од понављања дјела и опасности од бијега, јер имају и хрватско и бх. држављанство.

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.