Korisnik: Anadolija
Fizičkim aktivnostima protiv depresije
FIZIČKO Fizičkim aktivnostima protiv depresije Tim australijskih stručnjaka je sproveo istraživanje koje je pokazalo da fizička aktivnost u značajnoj mjeri pomaže u borbi protiv depresije.
Rusija prijeti blokadom Facebooka
FB Rusija prijeti blokadom Facebooka Ruska federalna služba za nadzor komunikacija zaprijetila je blokadom društvene mreže Facebook naredne godine ukoliko ta kompanija ne poštuje ruske zakone o internetu.
Facebook obrisao 10.000 profila u Njemačkoj- Pročitajte zašto...
MREŽE Facebook obrisao 10.000 profila u Njemačkoj- Pročitajte zašto... Uprava najpopularnije svjetske društvene mreže Facebook obrisala je oko 10.000 profila, a radi se o profilima na kojima su objavljivane netačne informacije u vezi sa predstojećim izborima u Njemačkoj.
Vlada RS se zadužuje 9,4 miliona KM za kupovinu helikoptera
HELIKOPTER Vlada RS se zadužuje 9,4 miliona KM za kupovinu helikoptera Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici ovlastila je ministra finansija da potpiše ugovor o dugoročnom kreditnom zaduženju RS-a od 9,4 miliona KM za kupovinu višenamjenskog helikoptera za potrebe…
Crna Gora: U koritu Tare pronađena bomba teška tonu
BOMBA Crna Gora: U koritu Tare pronađena bomba teška tonu Službenici Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore izuzeli su rano jutros, u koritu rijeke Tare, avio-bombu iz Drugog svjetskog rata tešku hiljadu kilograma.
Dvije decenije od posjete Lady Di, a u BiH i dalje mine
SARAJEVO Dvije decenije od posjete Lady Di, a u BiH i dalje mine Prije tačno dvije decenije Diana, princeza od Velsa, posjetila je Bosnu i Hercegovinu i tom prilikom se sastala sa žrtvama mina u sklopu kampanje kojom je željela skrenuti pažnju javnosti na ovaj veliki…
Moore u Srebrenici: Ovdje zajedno žive Bošnjaci i Srbi
SREBRENICA Moore u Srebrenici: Ovdje zajedno žive Bošnjaci i Srbi U posjeti opštini Srebrenica danas je boravio šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Jonathan Moore koji se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem s kojim je razgovarao…
Kako se živi u regiji i gdje je rast plata najveći?
REGIJA Kako se živi u regiji i gdje je rast plata najveći? Najveća prosječna plaća isplaćena u regiji bila je prema podacima za maj u Republici Sloveniji i iznosila je 1.050,78 eura, dok je najmanja bila u Makedoniji i iznosila je svega 372,55 eura (22.889 denara).
Eksplozija u školi: Poginule dvije, povrijeđeno devet osoba
EKSPLOZIJA Eksplozija u školi: Poginule dvije, povrijeđeno devet osoba Najmanje dvije osobe su poginule, a devet je povrijeđeno u eksploziji koja se u srijedu dogodila u školi u američkom gradu Minneapolisu.
Ručna radinost: Teretana u parku postala atrakcija u Moskvi
TERETANA Ručna radinost: Teretana u parku postala atrakcija u Moskvi Ono što tu teretanu razlikuje od drugih je to što su sve sprave i oprema napravljeni od predmeta i materijala sa otpada
Otkazala svadbu, umjesto zvanica ugostila stotinu beskućnika
svadba Otkazala svadbu, umjesto zvanica ugostila stotinu beskućnika Amerikanka koja nije željela da propadnu pozamašna sredstva za vjenčanje koje je otkazano, umjesto zvanica u iznajmljeni luksuzni svadbeni salon pozvala je beskućnike.
Objavljeni podaci: Koliko BiH ima zaliha zlata?
zlato Objavljeni podaci: Koliko BiH ima zaliha zlata? Svjetsko vijeće za zlato (World Gold Council/WGC) objavilo je novi popis zemalja koje imaju najveće rezerve zlata, a na prvom mjestu se nalaze Sjedinjene Američke Države (SAD), sa 8.133,5 tona.
Odbijen zahtjev za poništenje referenduma u Turskoj
Turska Odbijen zahtjev za poništenje referenduma u Turskoj Vrhovna izborna komisija (YSK) Republike Turske odbila je zahtjev za poništenje referenduma podnesen zbog navodnog kršenja zakona. Tokom glasanja o zahtjevu za poništenje referenduma 10 članova YSK-a…
Pada snijeg u Hrvatskoj, uskoro stiže i u BiH
Snijeg Pada snijeg u Hrvatskoj, uskoro stiže i u BiH Nakon perioda toplijeg i uglavnom suhog vremena u Hrvatskoj je jutros osjetno hladnije uz oborine u zemlje, a u gorskim krajevima osvanuo je i snijeg.