Korisnik: Maja Isović Dobrijević
OVA ČINJENICA JE PORAŽAVAJUĆA: Nijedna osoba sa Down sindromom u RS nije zaposlena
PODRŠKA OVA ČINJENICA JE PORAŽAVAJUĆA: Nijedna osoba sa Down sindromom u RS nije zaposlena Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan posvećen osobama sa Down sindromom. Mnogu ljudi danas oblače šarene čarape u znak podrške osobama sa Down sindromom.
Skoro 14.000 građana obratilo se Instiituciji Ombudsmena BiH: Žalbe građana na politička, socijalna, ekonomska, kulturna i druga prava
LJUDSKA PRAVA Skoro 14.000 građana obratilo se Instiituciji Ombudsmena BiH: Žalbe građana na politička, socijalna, ekonomska, kulturna i druga prava U 2017. godini završeno je 2.908 predmeta. Najveći broj žalbi odnosio se na povrede građanskih i političkih prava i iznosi 1.861 predmet.
Novi slučajevi morbila u Republici Spskoj: Zaraženo dijete rođeno 2016. godine!
MORBILE Novi slučajevi morbila u Republici Spskoj: Zaraženo dijete rođeno 2016. godine! Jedina efikasna mjera zaštite je vаkcinаciја MRP vаkcinоm...
Rijeke u Bosni i Hercegovini ugrožene: Učinimo sve što možemo da ih zaštitimo!
Međunarodni dan akcije za rijeke Rijeke u Bosni i Hercegovini ugrožene: Učinimo sve što možemo da ih zaštitimo! U vrijeme kad moramo čuvati Vrbas, kada žene Kruščice mjesecima čuvaju svoju rijeku, kada je puštena u rad hidroelektrana Medna na rijeci Sani, moramo se osvijestiti o važnosti zaštite rijeka...
Direktorica NUB RS Ljilja Petrović Zečić: Gašenje biblioteka u banjalučkim naseljima zbog malog broja čitalaca
BUKA INTERVJU Direktorica NUB RS Ljilja Petrović Zečić: Gašenje biblioteka u banjalučkim naseljima zbog malog broja čitalaca Razgovaramo sa direktoricom Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Ljiljom Petrović Zečić, o novinama koje će ova kulturna ustanova u narednom periodu uvesti.
Seksualno uznemiravanje u BiH: Patrijarhalno društvo prećutno podržava ovu pojavu!
POKRET #MeToo IZOSTAO U BIH Seksualno uznemiravanje u BiH: Patrijarhalno društvo prećutno podržava ovu pojavu! O seksualnom uznemiravanju u BiH se ne priča...
KAMPANJA ZA ŽENE KRUŠČICE: Solidarnost sa hrabrim ženama koje mjesecima čuvaju svoju rijeku!
Aktivizam KAMPANJA ZA ŽENE KRUŠČICE: Solidarnost sa hrabrim ženama koje mjesecima čuvaju svoju rijeku! Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA pokrenulo je kampanju za solidarnost sa ženama Kruščice.
Svjetski dan rijetkih bolesti: Oboljeli iz BiH na margini društva
RIJETKE BOLESTI Svjetski dan rijetkih bolesti: Oboljeli iz BiH na margini društva Svjetski dan rijetkih bolesti održava se svake godine, zadnjeg dana u februaru mjesecu.
ALARMANTNO: Bosna i Hercegovina ima drugu najveću stopu smrtnosti zbog zagađenja vazduha u svijetu, nakon Sjeverne Koreje
ZAGAĐENOST ALARMANTNO: Bosna i Hercegovina ima drugu najveću stopu smrtnosti zbog zagađenja vazduha u svijetu, nakon Sjeverne Koreje Danas je počela globalna kampanja zdravstvenih radnika za unapređenje kvaliteta vazduha u Tuzli i Lukavcu
Želite da radite u inostranstvu: Saznajte sa kojim državama BiH ima potpisanu saradnju i koja su tražena zanimanja
PAŽNJA Želite da radite u inostranstvu: Saznajte sa kojim državama BiH ima potpisanu saradnju i koja su tražena zanimanja Odlaze kvalifikovani radnici i visokoobrazovani stručnjaci, odlaze mladi i oni stariji, odlaze samci i cijele porodice.
Diskriminacija žena u Banjaluci: Saznajte na šta se žene najviše žale!
DISKRIMINACIJA Diskriminacija žena u Banjaluci: Saznajte na šta se žene najviše žale! Diskriminacija u BiH je prisutna, ali je i dalje nevidljiva.
Građani BiH idu u Grac i Trst po prašak za veš, Nutellu i druge namirnice: Da li je moguć završetak “Nutella sukoba” između Zapadne i Istočne Evrope?
TRŽIŠTE Građani BiH idu u Grac i Trst po prašak za veš, Nutellu i druge namirnice: Da li je moguć završetak “Nutella sukoba” između Zapadne i Istočne Evrope? Mnogi građani iz BiH se žale da su hrana i higijena koja je kupljena u zemljama Zapadne Evrope kvalitetnija i bolja u odnosu na istu robu na našem tržištu.
PROVJERILI SMO: Zima tek pokazuje zube, slijede pravi ledeni dani do -15 stepeni
VRIJEME PROVJERILI SMO: Zima tek pokazuje zube, slijede pravi ledeni dani do -15 stepeni Tokom vikenda očekuju se pravi ledeni dani, a u noći između subotu na nedjelju moguće su temperature do -15.