<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodijeljeni Oskari: Leonardo konačno ide kući sa zlatnim kipićem!

Oskari

Evo ko je sve trijumfovao na ovogodišnjoj dodjeli Oskar

29. februar 2016, 12:00

 U Dolbi teatru u Los Anđelesu održana je 28. februara 88. dodjela Oskara. Za najbolji film 2016. godine proglašeno je ostvarenje "Pod lupom" (Spotlight).

Najviše Oskara otišlo je Pobješnjelom Maksu, mahom svi u tehničkim kategorijama. Kako god, ova je furiozna akcija osvojila najviše kipova.

Oskar za najbolju režiju sasvim otišao je u ruke Alehandra Gonzalesa Injaritua za film “Povratnik”.

Oskara za glavnu mušku ulogu očekivano i reklo bi se i konačno osvojio je Leonardo Di Caprio za ulogu u filmu Povratnik.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Brie Larson za nastup u filmu "Soba"

Alisija Vikander dobila je Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu u “Dankinji”. Švedska glumica u filmu tumači suprugu slikara Ajnara Vegenera koji postaje žena. 

Nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu dobio je Mark Rajlens za ulogu u filmu “Most špijuna”.

Nagrada za najbolju originalnu muziku pripala je kompozitoru Eniu Morikoneu za “Podlih osam” Kventina Tarantina

Nagradu za najbolju kameru osvojio je film "Povratnik" (The Revenant), a Oskar za najbolje filmske efekte dodijeljen je filmu "Ex machina"

Nagrada za najbolje adaptirani scenario pripala je autorima filma “Opklada vijeka” (The Big Short), dok su Oskara za najbolji originalni scenario dobili scenaristi filma “Pod lupom” (Spotlight). 

Najbolji strani film je “Saulov sin“ iz Mađarske.