<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BORBA PROTIV SISTEMA: Željko Vulić na optuženičkoj klupi (FOTO)

Slučaj Picin park

Premlaćivan, više puta hapšen... Slike bagera koji prekopavaju njegov posjed i borbe protiv kordona policije tih su dana obilazile region. Danas se sudi njemu....

02. mart 2016, 12:00

Željko Vulić široj javnosti poznat je zbog slučaja Picin park. Njegov posjed, tik uz velelepnu zgradu Grand trejda, postao je simbol za borbu protiv nepravde i korupcije u Banjaluci.


Protesti šetača za očuvanje Picinog parka održavali su se duži vremenski period tokom 2013. godine, pa je ovo vrijeme ostalo upamćeno kao period dizanja glasa protiv nepravde sa kojom su građani Banjaluke bili suočeni. Jedan od simbola tih protesta bio je i Željko Vulić.

Izgradnja pristupnog puta uz kordone policije FOTO BUKA



Premlaćivan, više puta hapšen... Fotografije bagera koji prekopavaju njegov posjed i borbe protiv kordona policije tih su dana obilazile region.


Vulić je tokom protesta nastojao sačuvati prilaz svojoj kući, a mnogi građani i šetači su ga podržali.

Sada se sudi Željku Vuliću. Sistem protiv koga se odlučio boriti, smjestio ga je na optuženičku klupu.

Zbog povrede pripadnika MUP-a Republike Srpske tokom gradnje pristupnog puta, Željko Vulić stao je pred sudiju Osnovnog suda u Banjaluci, gdje je juče počeo prvi pretres.

Kod Vulića FOTO BUKA


Vulić je optužen da je u nasrtaju povrijedio policajce. Tužilaštvo je tokom pretresa dovelo tri svjedoka, a sa uvodnim riječima, pretres je trajao skoro 3 sata.

Željko Vulić novinarima je nakon održanog prvog ročišta kazao da, iako nije pretjerani optimista, nada se da još ima poštenih sudija. Također, rekao je da treba sačekati epilog ovog suđenja.

Podsjetimo, Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu 14. novembra 2014. godine, kada je započeta izgradnja pristupnog puta do kuće Željka Vulića. Tada su tri policajca povrijeđena, a jednom je policajcu tom prilikom polomljena noga na tri mjesta. Istog dana, povrijeđen je i Željko Vulić, kada ga je policija izvukla iz vozila i ubacila u policijsku maricu.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je ranije za BUKU da je optužnica protiv Vulića podignuta 5.2.2015. godine.

Prema navodima iz medija, Željko Vulić se optužnicom tereti za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 387. stav 2 Krivičnog zakona Republike Srpske“.

 Detalj sa suđenje Vuliću FOTO BUKA


Vulić se tereti i za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 388. stav 2 Krivičnog zakona Republike Srpske. Vulića Okružno tužilaštvo Banjaluka tereti i za nanošenje tjelesne povrede službenom licu. Za djela navedena u optužnici Tužilaštva, Vuliću je zaprijećena zatvorska kazna.

Vulićeva advokatica Mirna Delalić izjavila je da namjerava dovesti njihovog sudskog vještaka upravo zbog ovih činjenica.

"Tužilaštvo nije do kraja sprovelo istragu kako je trebalo, nije bio vještačen gospodin Vulić, što je jedan od osnovnih koraka pri procjeni da li postoje elementi krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret i da li je uopšte postojao element njegove uračunljivosti", kazala je Delalićeva medijima u Banjaluci.

Oštećeni u ovom slučaju, policajci MUP-a RS, nisu davali izjave medijima.

Podsjetimo da je Vlasniku Grand trejda Mili Radišiću Vrhovni sud Republike Srpske 24. juna 2014. godine potvrdio presudu na tri godine zatvora zbog malverzacija sa akcijama Medicinske elektronike. Radišić je trenutno u KPZ Tunjice na izdržavanju kazne.