Saopštenje za medije Alise Mahmutović i Dubravka Lovrenovića

SKANDALOZNA ODLUKA

Saopštenje za medije Alise Mahmutović i Dubravka Lovrenovića

Piše: Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović

Povodom saopćenja Tužilaštva Kantona Sarajevo vezano za tragičnu smrt našega sina Mahira 14. XII. 2015, koja je nastala kao posljedica dugotrajnog sistematskog zlostavljanja u Internacionalnoj školi u Sarajevu, u kojoj se kaže da zlostavljanja nije bilo i da se istraga po ovom pitanju obustavlja izražavamo svoje golemo zgražanje i razočaranost.

Ovakva skandalozna, a za žrtvu i oštećene ponižavajuća odluka svjedoči, po našem mišljenju, o nekoliko zabrinjavajućih pojava. S obzirom na obimni dokazni materijal koji u nekim slučajevima upućuje a u drugima jasno dokazuje višestruko vršnjačko nasilje, zapravo bullying, smatramo da se radi o političkoj odluci Tužilaštva koja favorizira kako Internacionalnu školu tako djecu – zlostavljače. 

 

Budući da je Tužilaštvo moralo raditi u interesu javnosti i time zaštititi dignitet žrtve i oštećenih, očito je da je na samome početku istrage, odnosno negdje u sredini procesa, bilo jasno da je odluka već donesena. O tome najprije govori rečenica postupajuće tužiteljice Šeile Heljić upućena majci preminulog Mahira, zatim u dva televizijska nastupa ponovljena od glavne tužiteljice Dalide Burzić, da su maloljetni zlostavljači krivično neodgovorni. Time je na najgrublji način ignorirana Konvencija o pravima djeteta usvojena od Generalne skupštine UN-a 20. XI. 1989. a čiji je Bosna i Hercegovina potpisnik.

 

Budući da smo i sami zgroženi, kao i dobar dio bosanskohercegovačke javnosti, jer je Tužilaštvo tu da radi u interesu javnosti, i mi imamo pitanja na koja nam niko nije htio odgovoriti, a među njima su sljedeća: 

 

1.Kako je moguće da u Tužilaštvu, gotovo mjesec dana ranije, znaju kada će istraga biti okončana a do danas nisu ispitani svi prijavljeni svjedoci niti je završeno vještačenje računara koje je koristio rahmetli Mahir? 

 

2.Zašto smo mi na davanje dodatnih iskaza u Tužilaštvu morali čekati 26 dana – od 3. do 29. II. – i to nakon ponovljenih urgencija? Imaju li ti iskazi uopće ikakvu vrijednost budući da je upravo tog dana glavna tužiteljica Dalida Burzić objavila da će rezultati istrage biti poznati 4. III. 2016. godine.

 

3.Odakle dilema vezana za snimak roditeljskog sastanka budući da sam 20. I. 2016. (Broj: 02/2-2) prema “Zapisniku o dobrovoljnoj predaji predmeta”, “diktafon marke Olympus s audio snimkom” predao u MUP Kantona Sarajevo?   

 

4.Da li se Tužilaštvo u procesu vještačenja računara osumnjičenih maloljetnika, ako ih je bilo, obraćalo za pomoć Googlu, Facebooku i You Tube-u?

 

5.Zašto nam, ako je istraga završena, još uvijek, ni nakon ponovljenih urgencija, nisu vraćeni naši računari? 

 

6.Zašto se Tužilaštvo prema glavnom svjedoku odnosilo na krajnje grub i neprimjeren način, počevši od presretanja na aerodromu u Sarajevu do odvođenja na vještačenje u bolnicu Jagomir i saslušavanja bez prisutnosti majke, što je sve u suprotnosti sa forenzičkom praksom ispitivanja visoko traumatiziranih osoba, maloljetnih naročito.  

 

7.S obzirom na veliki korpus dokaza koji jasno govori o vršnjačkom nasilju, o čemu već danima i sedmicama pišemo, o čemu također u medijima postoje jasna svjedočanstva iz drugih izvora, pitamo se kako je uopće moguće negirati vršnjačko nasilje poslije poruke odaslane iz Internacionalne škole 17. XII. 2015. gdje se jasno kaže: “WE ARE THE REASON”. I odgovora na tu poruku drugoga učenika iste škole koja govori da je nasilje nad Mahirom bilo općepoznato a krivci identificirani.

 

8.Kako je moguće i šta znači da je ministar policije u MUP-u Kantona Sarajevo u dva navrata govorio o jakim indicijama u smislu vršnjačkog nasilja, a da odluka Tužiteljstva eksplicitno govori da toga nema? Ko je onda i kako vodio ovu istragu?

 

9.Kako je moguće zaobići vidljivu i svima jasnu činjenicu da između Internacionalne škole, “zabrinutih roditelja”, FACE TV i Muhameda Rakovca, s obzirom na sve njihove dokazane laži i podmetanja, postoji sinhronizirana djelatnost? 

 

10.Da li se Tužilaštvo postavilo ovako samo zato što se radi o djeci određenih roditelja? 

 

11.Da li je ovo poruka samo nama kao oštećenima ili i svim budućim žrtvama bullyinga kojih će, sasvim izvjesno, s obzirom na kulturu rastućeg nasilja i laži koju živimo, u budućnosti biti? 

 

12.Da li je ovo ohrabrujuća poruka maloljetnim zlostavljačima i njihovim roditeljima – ista ona poruka koju su dobili u Internacionalnoj školi tj. čak da je i ubistvo u pitanju… niko od vas nije odgovoran?

 

13.Da li se ovim želi izvršiti pritisak na nas i obeshrabriti u potrazi za istinom i sudskom pravdom? Je li sljedeći korak taj da nas se i zvanično pretvori u krivce što je već pokušano?  

 

14.Da li sve ovo znači da je istragu vodio tim koji nema odgovarajuće prakse ni iskustva u istraživanju zlostavljanja u cyber prostoru?

 

15. Da li je ovo poruka svima nama koji pokušaju ukazati na nasilje? Znači li ovo da se svako buduće nasilje mora “zataškati” po svaku cijenu, kao što se to dešavalo u nekim drugim sarajevskim školama?

 

16. Čemu služi tvrdnja Tužilaštva da mu nije dostavljen snimak sa spornog roditeljskog sastanka? 

 

17. Šta uopće mogu značiti snimci pregledani nakon Mahirovog odlaska iz Internacionalne škole, ili je to samo potreba da se fascinira javnost? Mi govorimo o periodu između 2013. do sredine 2015. godine.

 

18. Šta može potvrditi Mahirov kontakt sa školom, kad smo govorili o Mahirovom zlostavljanu od nekolicine učenika?

19. Kome se Tužilaštvo obratilo za pomoć u rasvjetljavanju komunikacije između Mahira i zlostavljača? 

 

20. Da zaključimo: poruku koju je Internacionalna škola davala Mahiru dvije godine, a to je šuti i trpi, kao i poruku koju su “zabrinuti roditelji” poslali sa roditeljskog sastanka a to je: zaštitit ćemo vas ma makar se radilo i o ubistvu, Tužiteljstvo Kantona Sarajevo na čelu sa tužiteljicom Dalidom Burzić upućuje sada nama kao oštećenoj strani. 

 

21.To znači da maloljetni sociopati i dalje mogu nekažnjeno nastaviti uništavati živote školskih kolega i da imaju otvoren put u sami vrh društva zahvaljujući svojim roditeljima i njihovim rodbinskim i poslovno-političkim vezama. U takvom okruženju mi ne želimo živjeti i zato smo se za početak iselili iz Sarajeva. A svi koji ostaju živjeti u takvom gradu neka dobro razmisle o tome što im je danas poručilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje bi inače po definiciji moralo biti zaštitnik njihovih interesa i osnovnih ljudskih prava.  

 

 

Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović

 
 
 
Komentari na tekst (53)
Objavljeno:
http://glasbrotnja.net/vbosna-i-hercegovina/sam-svoj-kandidat-dubravko-lovrenovic-predlozio-sebe-za-pocasnog-gradanina-jajca ..... sta reci !!!!! A procitala sam jos nekih zanimljivih stvari kao npr. da je onaj covjek sto je na Mahirovu dzenazu donio dnevnik/knjigu i predstavio se kao otac Mahirovog druga, ustvari Dubravkov zet, tj. muz njegove kcerke Lare Hedzic. Usput, mlad je ali je uspio da postane direktor sarajevske Gimnazije Obala, kao sto je Dubravkova kcerka uspjela da se zaposli kao asistenica na Filozofskom fakultetu, Odsjek za germanistiku http://zurnal.ba/novost/4306/filozofski-fakultet-u-sarajevu-ko-su-nasljednici-katedri. Pa procitah isto kako je na pocetku Dubravko tvrdio da su Mahira silovali u WC-u tako sto su ga zavezali za radijator http://ba.n1info.com/a76293/Vijesti/Vijesti/Lovrenovic-Mahir-je-vezan-za-radijator-i-silovan-oklagijom.html a A U WC-u NEMA RADIJATORA. Poslije je valjda skontao da se za*ebao pa je pricao kako su njih 4-5 njih dvojicu silovali u WC kabini!!!????????????????
Objavljeno:
Citam i ne vjerujem .Clanak kaze"DL sam sebe predlozio za pocasnog gradjanina Jajca".
Objavljeno:
@ LR 872 - U mom kraju, za ovakve kao ti, kažu: Ne daj Bože nikome. Na sreću, ovakvih baš i nije bilo.
Objavljeno:
Adio LR. Miševi prvi bježe. Biće ti lakše tamo mišu jedan, nema puno žena, neće te nitko dirati, mišu jedan. Voli te tvoj Alfa mužjak. Al' i meni je pun kufer ovih Karleuša što na roditeljski dolaze u crvenom perju i štiklama od 12 cm, 5-6 naušnica, a pod ruku drže svoje muževe – 20 godina starije profesore doktore... a ne znaju šta im djeca iz prethodnih brakova rade. A i ovih doktora mi je pun kufer, čas nevjernici, čas vjernici, pa na Medugorje radio opet nisu ono baš vjernici, pa opet postali vjernici, pa možda jesu, možda nisu i onda svu tu svoju isfrustriranost vjerom prenose na dijete od 13 godina, kad je mama (vjernica, a možda više i nije bila nakon što se preudala, a možda i jeste) preko vikenda u Tuzli.. Koga briga. Ako su se odlučili spariti, morali su o tom pitanju imati izgradjen stav, (pa nije to unikum u BH) a ne da očuh nasilu pokušava promijeniti djetetovo dotadašnje iskustvo. Cirkus su napravili oko vjere. Sparili se al' se nisu snašli po ovom pitanju. Nije ni čudo kad se ni gospon doktor, historičar, još nije snašao. I vamo hrpa studentica nove generacije na njihovoj fb grupi koje cvile. Bezbeli se zaljubile. Ima ih takvih u Tuzli ponajviše, sudeći prema najvećem skandalu u BH iznudjenog seksanja izmedju profesora u Tuzli i studentica, radi ocjena naravno. Lovro promijenio mjesto boravka iz Sa u Tuzlu. Zna čovjek. Knjige više nisu in.
Objavljeno:
@Valjak, eto je dosla guska i papa je dosao, a stici ce i Nada, jos samo da klozete pocisti u zgradi "organa".
De vi nastavite.
Ja svoje napisao..pametnom dosta.
Pisemo se najkasnje nakon Strazbura.
Za kalasture..mozete me potraziti na politici, ali kao i svaki pravi gospodin, moram unaprijed reci da niste moj tip zena.
Objavljeno:
SRETAN 8. MART LR, Ovo su tvoje izjave::inteligencijska zvijeri! ; Tebi i tvom coporu je…; Ti tim ljudima nisi do noznog clanka; svih iz septicke jame ovog drustva; ali se ne upustaju u verbalne bitke sa olosem; mizantrope mutavi!!; toliko si sitna; Takav vam je i okot; E bas si glupa! ; Nevjerovatno glupa. Isto vazi i za ove ostale kalasture koje ovdje nicu; pa kalasture u razgovoru sa mnom dobiju tacno ono sto ih sljeduje; I opet si ispala glupa ko noc; skromno inteligentne, zlobne zenturace!.; Onaj jadnica juce, glumi klinickog psihologa; I pokusava, bijednica; Glupaco; Joj kako ste glupe i prozirne! ; nakon sto si se provalila kao covjek, kao zena, kao intelekt; Nesreco mizantropska, izopacena; Ebla ti vala svoju diploma; Suti, moja ti, rospija bi rodjeno kopile pod tebe podmetnula; Haj ba razguli, zlobna zenturaco! ; ali da svakako jesi polupismena, zla zenturaca.....zlurada, primitivna..; Odustanite, moje zene! Dzaba ste se upljuvale od "intelektualnih" upisa! Dzaba!!Zato i jesam spominjao mizeran IQ sa kojim se ono upusti u ovakve diskusije!! Da, da, LR, ovo su tvoja pisanja.
Objavljeno:
Konačno su utihnuli sa huškačkim komentarima na fb grupi Pravda za Mahira! (samo jedan uskličnik jer ima stranica sa nijednim ili više uskličnika). Bogu hvala! Ostala još samo jedna, treća-liga aktivistica sa dva prezimena, valjda joj niko nije rekao da brod tone. Tek sad se možemo u miru suočiti sa istinom i boriti za pravdu za Mahira! Za LR:- DANAS DAN ŽENA, možeš li se bar danas suzdržati od mizogonije? Ono, idi si kupi sarmu ako ti je mati nije napravila za dan žena. Voli te tvoj Alfa mužjak.
Objavljeno:
@ LR - nikakve mržnje u meni nema, to je samo ti vidiš i nitko više. Ima samo bol nad tragičnom sudbinom jednog dječaka i bijes prema onima koji su bili dužni da mu pruže bezbrižno djetinjstvo a nisu. A to što ti osjećaš toliko neprijateljstvo prema meni je logično. Gađam tu gdje te boli. Ja upravo u tvojim riječima ne nalazim nimalo tuge za dječakom nego jedino glorificiranje Dubravka i Alise i mržnju prema svima koji sumnjaju.
Objavljeno:
Zaboravio sam ono sto te nekako najvise zulja - osmijeh gospodina Lovrenovica, u jednoj tako uzasnoj situaciji..press konferencija ili sta je bilo.
Zeno draga, daj se saberi!
Sta si navrla ko sivonja na taj osmijeh!
Prije puno godina, u komsiluku se objesio covjek. Zena mu se danima smjeskala, druge tjesila, pucala od energije.
A sve od veoma jakih tableta za smirenje.
Fakat si zlobna zena, uzas jedan.
Objavljeno:
Po tvojoj lijevoj logici, @Nado, djeca diplomata su trebala listom ciniti samoubistva..djeca nasih nekadasnjih oficira JNA, cesto i nastavnika.
Hajde ne provaljuj se, molim te.
Vjerovala ili ne (ne znam sta braca i sestre policajci iz tvoje firme na to kazu), nakon razvoda dijete nastavlja zivot uz jednog roditelja, a onog drugog posjecuje U ODREDJENIM VREMENSKIM RAZMACIMA. Uzasno je ovako pricati, ali to je tako i ne moze biti drugacije. Hipi pretpostavke, da bi dijete moglo spontano i koliko i kako hoce, biti cas kod jednog cas kod drugog, samo su odraz neshvatanja procesa razvoda i njegovih posljedica po sve umijesane.
Umjesto da pohvalis ocuha koji sa djetetom kuha grah, sad ti i to smeta.
Smeta ti sto su djeca gospodina Lovrenovica potpisane kao sestre. Jeste da je neobicno emocionalno, ali meni to, za razliku od tebe, ne bi moglo zasmetati, a pogotovo me ne bi moglo navesti da trazim neku negativnu motiviranost tog cina.
Pises u nekom prijasnjem upisu, zgrazajuci se, kako je dijete "tjerano da brise prasinu i stavlja sudje da se pere".
Prosto ne mogu da vjerujem da o tome, kao necemu negativnom, pise jedna zena u 21.vijeku, Zena koja je sto posto nebrojeno puta zazalila sto joj svekrva nije odgojila muza tako, da joj aktivno pomaze u kuci.
Ebo te, hej..i onda neko odgaja bas na taj ceznuti nacin jedno musko dijete, nasi papci skoce, kao da je to zlostavljanje!
Ludilo!
Nemoj, majke ti. Razguli.
Pricaj sa svojim konama o tome. Razvile ste pricu koja odgovara vasoj inteligenciji, empatiji, stepenu civilizovanosti..Necemo se sloziti nas dvoje, a nesto nemam ni interesa da se slozim s tobom. Ti si svoju ljudskost pokazala. Ende.
Objavljeno:
LR872 mozes pisat sta hoces ali se zna da si ti Dubravko ili neko najblizi njegov i niko vise to ne moze biti jer niko vise njega ne podrzava jer je lazov i zlostavljac.....Ponovo te opominjem da si duzan odgovoriti na par pitanja i da znas dobro SVAKO OD ONIH KOJI SU CULI ZA SLUCAJ IMAJU ISTA TA PITANJA, ZAPAMTI SVI PITAJU STA SE DESAVALO ZADNJIH 7 DANA ,DJE JE MIBITEL , DALI JE BILO KO VIDIO MR NA TAJ TRAGICAN DAN, ZASTO NIJE ISO U SKOLU /ZASTO SE ALISA NIJE VALJALA NA POZIV IZ SKOLE....ti si napiso 2 romana komentarisuci ali nisi napiso odgovore na ta pitanja/??? nesto smrdi u zemlji Danskoj....molit cu te lijepo da napises bar jedan odgovor, hvala unaprijed
Objavljeno:
@ LR - da, da, pametni moj. Djetetu je potrebno društvo dječaka. Tko ga je onda otrgnuo od njegovog društva iz Tuzle. Tko mu je isključio ili oduzeo mobitel pet dana prije smrti. I tko zna koliko puta prije toga. Dubravko u jednom od svojih silnih obraćanja priča kako bi, kad Alisa vikendom ide u Tuzlu, on i Mahir kuhali grah s kobasicom. Zar ga nije mogla povesti sa sobom da vidi staro društvo. U startu sam vjerovala priči majke i očuha. Vrlo brzo upravo njihove riječi izazvale su mi sumnju. A tek Dubravkov lukavi, ružni osmijeh. I laži, koje su raskrinkavane jedna za drugom. A riječi "ti si sada moj sin" i imena "sestara" na osmrtnici su vrhunac morbidnosti. Dragi LR 872, aj mi ovo malo prokomentiraj. Ne šilji uvijek istu patetiku i univerzitetske profesore, za djetetovo sretno djetinjstvo njihove katedre ne znače ništa.
Objavljeno:
Vidi onaj hudnjak jos uvijek vjeruje da sam ja Dubravko Lovrenovic! Oj, evoluciju, kucko!-
Hej, @Valjak, otidji na fb, tamo ti je grupa "Pravda za Mahira". Jedan od onih +79 000 ljudi je tristaposto Dubravko. Pronadji ga.
Ako nisu cak i svi Dubravko. Ajle mi moje.
Pa ko bi drugi imao razloga da onako pise?
Objavljeno:
Vazno je napomenuti da, s druge strane, ni idilicno..najidilicnije djetinjstvo, nije garant da ce dijete izrasti u pozitivnu licnost. Eto vam @Nade pa se uvjerite. Sta je tu vrijedilo idilicno djetinjstvo? (napominjem da osoba preferira danonocnu angazovanost roditelja oko djeteta) Zena je puna mrznje, pakosti, zeljna senzacija, spremna da izmislja.
Time zelim reci da covjek ne smije izgubiti iz vida, da u formiranju jedne licnosti, bezbroj stvari igra ulogu.
Zasto je @Nada ovakva kakvom je mozemo registrovati na osnovu njenih upisa, to samo ona zna.
Objavljeno:
Kod price gospodina Dubravka su mi pored mase nebuloza najvise zasmetale dve izjave.Kaze da ga je decak zvao ocem i da je on bio njegov sin ali kaze isto tako nakon sto su on i Alisa kupili stan u NJiHOVOM stanu je Mahir imao svoju sobu.Mozda se gospodin pograsno izrazio ali to mi je bas zasmetalo.Druga izjava je ona o tome kako je tog drugog decaka pitao da mu bude sin.Kakva je to potreba da budes nekome otac(Mahiru,decaku}.Meni je to malo bolesno.Ne krivim majku i ocuha ali nevezano za Mahirov slucaj mislim da je gospodin malo polupao loncice.
Objavljeno:
LR872 sve si u pravu ,vjerujem ti svaku rijec samo eto napisi odgovor na par mojih pitanja jer vidim da si tu da pises duge komentare pa budi fer i napisi odgovore na moja pitanja...
Objavljeno:
A sad cemo raskrinkati i ostale levate, koji se mahom pozivaju na roditeljsku nebrigu, koja je, navodno, jedini i iskljucivi motiv Mahirovog samoubistva.
Pogledacemo samoubistvo dragog djecaka Alekse Jankovica.
Na youtube ima "Aleksina prica", vec sam ostavljao ovdje. Pogledajte roditelje, dobro ih osmotrite i cujte njihovu uzasnu pricu.
Je li i pokojni Aleksa bio zapostavljeno dijete?
Naravno da nije, pokoj mu dusi, sunce malo.
Kao sto ni malo sunce Mahir NIJE BIO ZAPOSTAVLJANO DIJETE.
Takve teorije dolaze od primitivnih mahalusa, koje po citav boziji dan sjede kod kuce i gledaju turske serije (a cije bi?), a kad djeca dodju, onda jos i slusaju kako mama uz kafu sa konom hebe mater svekrvi i zaovi..i to smatraju angazovanoscu oko nasljednika im. Fuj.
Rekao sam vec, da je gospodja Mahmutovic bila odsutna jer cisti klozete da bi prehranila djecu, svi bi je voljeli i bila bi prava zena i majka.
Ali ona je bila univerzitetski profesor.
Takvima se ne oprasta.
Da se mi vratimo na ono najvaznije: DIJETE OD 13, 14, 15 GODINA je u zivotnoj fazi presijecanja pupcane vrpce.
Roditelji su mu vazni, ali ni slucajno toliko vazni kao u ranijim godinama, u pravom djetinjstvu. DIJETE u toj dobi treba svoje vrsnjake, kao hljeb i vodu i vazduh! Nista mu nije toliko vazno, kao taj osjecaj da ima drugare, da je priznato i voljeno i zeljeno U DRUSTVU SVOJIH VRSNJAKA. Roditelji u tome djecijem dobu imaju vaznost petog tocka!
Ako nije prihvaceno od vrsnjaka, te ako je od strane vrsnjaka i na najblazi moguci nacin (ignorancijom) izopsteno, djetetov svijet se rusi.
Da mu je kod kuce najveca idila izmedju roditelja samih i na relaciji roditelj-dijete, nista to ne vrijedi..jer djetetu trebaju druga djeca.
LEVATI I NELJUDI, teoreticari i analiticari porodice Mahmutovic-Lovrenovic..Kako ste samo glupi.
Objavljeno:
@ LR - ha, ha, ha.... nisam čistačica, učila sam nešto malo. Dovoljno da te prokužim. Ništa, tješite se međusobno, to vam jedino preostaje. Dok ne krenu nove tužbe i nove istrage. Ja s ovim slučajem nemam osobno ništa, osim što mi je žao dječaka. I što smatram da svako dijete zaslužuje idilično djetinjstvo. Ja sam takvo imala. A vi, dragi LR, Dubravko i Alisa, ako možete mirno spavati slobodno zanemarite moje pisanije.
Objavljeno:
Ako nekome nije jasno, otkud ovoliko ljudi nema povjerenja gotovo ni u kakav proglas koji dolazi sa zvanicnih mjesta, neka pogleda upise @Otac Mobile ili @Valjak, primjera radi.
@Otac juce s ponosom izjavi da zna da je gospodja Mahmutovic, navodno, bila pacijent na psihijatriji.
Posto smo vecim dijelom civilizovani ljudi ovdje, znamo da u danasnje vrijeme, vrijeme ogromnog stresa, svaki covjek, bio on 7 ili 77, moze zadobiti probleme zbog kojih se mora obratiti psihologu ili psihijatru.
"Najobicnija" (zato sto je tako rasprostranjena) depresivnost vec zahtijeva odlazak psihijatru, jer psiholog ne moze propisivati lijekove.
Burnout, bolest savremenog covjeka, takodje zahtijeva pristup i razgovornom terapijom i medikamentima, a nerijetko je i razlog da se covjeku, za duzi ili kraci period, da bolovanje.
Ne bih da drzim dopunsku nastavu, pa preporucujem Google za sve zainteresovane.
Dakle, na odjelu za psihijatriju cesto mozemo sresti sasvim normalne ljude, koji u odredjenoj fazi svoga zivota, tamo potraze pomoc.
@Otac Mobile je, ocito, levat i primitivac i potpuno je nevazno sta on misli o gospodji Mahmutovic.
JEDINO sto je vazno, jeste pitanje: otkud njemu ta informacija, sve da je tacna.
Bolje receno - pogotovo ako je tacna.
Kad bi islo po ljekarskoj etici, ali i po zakonu, jedan zubar ne smije nikome pricati, sa kakvim "zubnim" problemom je neko bio kod njega.
A tek psihijatri!!
Znaci, ili imamo slucaj smeca od covjeka, koji kao psihijatar otkriva nesto o cemu ne bi smio pisnuti, ili je smece @Otac Mobile koji izmislja.............ili su smece obojica.
Koja god varijanta je u pitanju, jadan je onaj koji se povodi za ovakvim likovima.
Isto vazi i za @Valjka.
Smije li "obican" gradjanin znati, sta ce Tuzilastvo pokrenuti u narednoj sedmici?
Ako ne smije, onda je ili u pitanju pacenik koji ovdje izmislja gluposti, ili je cak uposlenik na jednom jako osjetljivom mjestu, kad je u pitanju zakon cutanja.
Bilo koja varijanta da je i ovdje u pitanju, jadan je onaj ko slijedi ovakve likove, a jadna je i profesija kojoj cast cuvaju ljudi ovog profila, ili njihovi "izvori informacija".
Objavljeno:
@LE872 jesi se raspiso a nikako da nam odgovoris na par glavnih pitanja???? Sledece sedmice novo saopstenje o slucaju koje ce glasiti slucaj MR Nasilje u porodici i u tom saopstenju saznacemo odgovore na glavna pitanja vezano za zadnjih 7 dana
Objavljeno:
"Odagnajte od sebe to uzasno razocarenje i povjerenje u ljude" Mislio sam: odagnajte to uzasno razocarenje U povjerenje u ljude.
Objavljeno:
Draga i postovana gospodjo Mahmutovic, gospodine Lovrenovic
Nadam se da cete nekad navratiti i ovamo. Zelim vam reci da jos postoji pravih ljudi i to veoma, veoma mnogo. Zelim vam to naglasiti, jer znam da vam je, nakon svega, sigurno veoma tesko da to vjerujete.
Uvijek je to tako u zivotu..sto saka debila moze pokvariti, to su veliki ljudi stvarali stotinama godina. I znam sto posto, da vam sada sve one uzasne bljuvotine, pisane po raznim portalima, puno vise zaokupljaju misli, nego ta istina da nas drugih i drugacijih ima neuporedivo vise.
Kako sam vam vjerovao prvog dana, vjerujem vam i danas. I jos uvijek je preko 79 000 onih koji vam vjeruju imenom i prezimenom, javno i neskriveno..a koliko je tek ljudi koji uopste nemaju facebook profil.
Molim vas, cuvajte se. Odagnajte od sebe to uzasno razocarenje i povjerenje u ljude, sjetite se uvijek nas koji vam nikada necemo okrenuti ledja.
Specijalno sto se tice tog grada u kojem ste do juce zivjeli..Molim vas da se prisjetite svih ostalih slucajeva, u kojima je taj grad okretao ledja svojim kvalitetnim sugradjanima. Zivjeli ste tamo, znate..
A kukavicluk te neke sacice debila, koji vam anonimno podmecu najstrasnije price o vasem porodicnom zivotu i vasim psihoprofilima..Pa gospodo, za sta drugo je izmisljen internet! Onima koji vas ne napadaju ali vise i ne vjeruju, nemojte zamjeriti.
Ljudi su ponekad prosto nesposobni da misle svojom glavom, iako u njoj imaju mozga. Nego ono, rekao Huso - tako je..e onda dodje Haso pa kaze svoje, a oni opet - tako je! To je tako bilo i bice.
U svemu tome, nevazni smo i mi koji vam vjerujemo i oni koji vam ne vjeruju i oni treci, koji vam, bog zna zasto, zele nauditi.
Vazni ste vi, vas bol i vasa tuga, vasi povrijedjeni osjecaji.
Molim vas, mislite na sebe..Cuvajte se..Pokusajte spavati, redovno jesti..Na samom pocetku sam ovdje izjavio, da ste dirnuli u ono u sta se ne dira u drustvu kakvo je nase. Indija je mala maca za nas, mi imamo svoje kaste u koje se ne dira!
Znali smo svi da vam nece biti lako. Ali odustajanja nema. Crpite snagu iz same cinjenice da ste se drznuli boriti sa jacim.
Mislim na vas i zelim vam dobro zdravlje i vjeru u bolje sutra.
Do pravde!
Objavljeno:
Nada je rekla:" I još samo, svi moji na poslu, a radi se o policijskom organu"
U ebo te!! Predosjecao sam da negdje jesi cistacica, ali da si se ovako dobro uvalila..
A cuj jadnog @Valjka ha ha..grdna rana moja..ono vec dijeli tuzbe..Sirotan neki, sav u "sluzbi"..glanca vojnicke cizme, ode riknuti za drzavu. On sebe hudnjak vec vidi u novinama. A mozda ga i Senad Profesionalac zovne u emisiju, moja ti!
Ha ha
Objavljeno:
Kao sto sam rekao, ja gospodi Lovrenovic-Mahmutovic vjerujem do zadnjeg dana. Do zadnje presude Evropskog suda za ljudska prava. Bas bih se dobro zamislio nad sobom, da mi levati sa portalskih rasprava mogu formirati stav o bilo cemu. Hajmo, setnja! Nepismenjakovici i zlobnici. Nemate niti inteligencijski niti moralni kalibar, da bi se LR sa vama upustao u dalje rasprave. Nadjite na pijaci diskutante za vas nivo.
Objavljeno:
Strašno. Najveći krivac za djetetovu smrt je Dubravko, koji ga je terorizirao bosanskom crkvom, obavezom da ima sve petice, obavezom da usisava i briše prašinu po stanu i stavlja suđe u mašinu za pranje, ostavljanjem samog u stanu, u novom gradu i novoj sredini, bez svog društva. Ako mu je ovaj dječak bio jedino društvo, jadni Mahir. Dalje, olajavanjem rođenog oca, tjeranjem da njega zove ocem, tretiranjem adolescenta na pragu momaštva kao djeteta koje se šalje u kupovinu cigareta...... Podrška ocu Muhamedu Rakovcu da sada on krene tražiti pravdu.
Objavljeno:
LR872 u pravu si za to slovo J , inace ne grijesim ali eto desilo se ali ti vidis to i odgovoris na raj ancin ali de odgovori na neko moje pitanje hehe pa vidis li da ste provaljeni ...tebi smeta moja lagana greska hehe
Objavljeno:
LR872 kad vec ne mozes sam da skontas, da ti ja odgovorim na pitanja: 1. Telefon nije pronadjen (sakrio ga Dubravko). Listing iz Telecoma pokazuje da telefon nije bio u funkciji 5 dana prije smrti, sto znaci niko ga nije zvao (ni Dubravko) niti je on koga zvao. 2. Nisu pronadjeni NIKAKVI dokazi (ukljucujuci i svjedoke, pa i Mahirovog druga, (koji je ocigledno promijenio 4 skole za manje od devet godina i sa njim je upoznat i centar za socijalni rad) koji bi potvrdili silovanje sto znaci da silovanja nije bilo. 3. Ne, MR nije imao komunikaciju s učenicima Internacionalne škole, bar ne komunikaciju koja bi se mogla dovesti u bilo kakvu vezu sa silovanjem ili drugim zlostavljanjem. 4. A SAD ZA SVE TUPANE KOJI TO NISU SHVATILI: KAMERE SU PREGLEDANE JER SE SKOLA OPTUZIVALA ZA SVE I SVASTA, UKLJUCUJUCI DA JE I SKOLA IZ PAKLA. DALIDA BURZIC JE REKLA DA SU PREGLEDANI I DOKAZI KOJI NISU DIREKTNO RELEVANTNI ZA SLUCAJ. NA OSNOVU TIH SNIMAKA JE UTVRDJENO DA SE NE RADI O SKOLI IZ PAKLA. 5. De ti ponovo preslusaj snimku, nije to receno. Video sa racunara ne postoji, masta moze svasta. 6. Na ovo nemam komentar, totalno nerelevantno. 7. Jesu, stupili su u kontakt sa psiholozima i psihijatrima i oni kazu: Dubravko i Aisa, idite lijecite se. Povedite sa sobom sve vase zaljubljenike iz grupe Pravda za Mahira pa onda lijepo jedni drugima zagorcavajte zivot, a nas ostale pustite na miru.
Objavljeno:
LR8727 pripremi se za tuzbu evo skola najavljuje tuzbu ....naravno ocekuje se i gospodin Muhamed Rakovac da se pridruzi jer dosta su lagali i za njega a njega najvise zanimaju ona moja pitanja na koja ti ne mozes odgovoriti nemas izlaza....
Objavljeno:
Pa mislim da se ne trebamo previše nadmudrivati sa ovim nesretnim LR, danas se konačno oglasio i Senad Avdić i svaka mu je na mjestu. A nadam se da ćemo poživjeti i do odluke suda u Strazburu, mada ja nešto mislim da će Dubravko puno prije odustati. Sad sam potpuno sigurna, Mahir je i te kako bio zlostavljan u obitelji. Ako majka kaže da je on slao poruke kolegama u razredu da je bolestan i da će majka doći opravdati a mobitel mu za to vrijeme nije bio u funkciji, niti je tužiteljstvo našlo ikakve dokaze o tome, MAJKA LAŽE. Da li samoinicijativno ili pod pritiskom Dubravka, ne znam. I još samo, svi moji na poslu, a radi se o policijskom organu, od prvog dana ne vjeruju u priču D i A. A sve su to stručni ljudi. E sad ti LR opleti koliko hoćeš. Jadno dijete.
Objavljeno:
@Valjak je rekao:"izdvoijo si"
IzdvoJio sam, kaze.
Hajde, laku noc, @Valjak. Posto sam na samom pocetku konstatovao da nema svrhe, ne bih se dalje upustao. Izvini, ebi ga.
Objavljeno:
ničim izazvan pogledah nastup dubravka i alise u emisiji "pošteno". u cilju konačnog razriješenja slučaja mup ks treba povesti istragu protiv ovo dvoje psihopata asap.
Objavljeno:
Jos ovo, @Valjak, pa je za danas dosta.
Pises:"posto vidim da si jako upoznat sa slucajem"
Sa slucajem sam upoznat koliko i ostali. Ne radi se o tome. Kod mene je u pitanju jedna odredjena stabilnost u mislima i saosjecanju, a to ce tako ostati sve dok Evropski sud za ljudska prava ne kaze svoje.
Ne volim ono: ja danas tvoj prijatelj, ja sutra NE tvoj prijatelj.
Povjerovao sam gospodi Mahmutovic-Lovrenovic i intuitivno i na osnovu nekih iskustava drugih ljudi sa istim ili potpuno razlicitim problemima. Povjerovao i ostao na tome.
Ako ikada prestanem vjerovati, bice to zato sto sam JA tako odlucio, a ne rulja.
Objavljeno:
LR872 jaka su ova moja pitanja zato i bjezis...ako mislisn d acu ja citat te tvoje gluposti onda si stvarno dosta naivan....eto cekat cemo odgovore koje necemo nikad dobiti od tebe ali nadam se da hocemo od tuzilastva...jer bez odgovora na ova pitanja nema kraja ovog slucaja to je jasno svakom iole normlanom ....ocito je da bjezis jer iz mojih komentara izdvoijo si par nebitnih stvari i pises o tome hehe a za ova prava pitanja nemas odgovor i onda bjezis ...
Objavljeno:
@Valjak, danas nesto nisam za prepirke, ali sutra, prekosutra.
Iako, iskreno se pitam, zasto bih?
Neko ko respektuje javni rad Senada Hadzifejzovica, nije iz moga svijeta. Kao ni neko kome se u upisu svakog cestitog gradjanina ove zemlje, prividja Dubravko.
Ali dobro, necu se zakleti da se necu oglasiti sutra.
Do tada, evo jednog strasno ostroumnog zapazanja sa fb, pa citaj. Posebnu paznju obrati na broj 4. Bas onako bode u mozak.
"Kako „draga“ tužiteljice? Sve Vi ovo nama lijepo rekoste, ali ima u Vašoj izjavi jakooo puno nelogičnosti. 1. Je li telefon uopšte bio ikada aktivan i ako jeste, je li na njemu ima SMS, MMS, Vider ili bilo kakve komunikacije sa djecom za koje postoje indicije da su zlostavljala? 2. Je li znate da nije silovan ili niste našli dokaze da je silovan? 3. Shvatili, nije MR imao komunikaciju s Internacionalnom školom nakon što je prešao u drugu školu. Je li imao komunikaciju s učenicima Internacionalne škole? 4. Drago nam je da škola ima 32 kamere video nadzora, pa je sada nejaso: Ako su te 32 kamere snimale u periodu 10. i 11. mjeseca 2014 godine. Kada se smatra da je bilo zlostavljanja. Tih dva mjeseca bilo je 41 radni dan. Neka su kamere snimale 6 sati dnevno. To je 246 sati, puta 32 kamere je 7872 sata video materiala. Na predmetu su radila dva tužioca. Svaki je dakle imao po 3936 sati video materiala da pogleda. Eh ako su radila po 12 sati dnevno, bez pauze i jela, trebalo je tužiocima 328 dana ili 10 mjeseci da samo pregledaju video zapise. Kako „draga“ tužiteljice? A da ne pitamo odakle ti snimci, kada je direktor škole javno rekao da se snimci cuvaju samo 10 dana. A Vi ne rekoste iz kojeg su perioda snimci! 5. Kažete da je pregledano 7795 zapisa s racunara i da ni jedan ne ukazuje na vršnjačko nasilje, pa dodajete nakon odlaska iz internacionalne škole. Logika kaže: Zlostavljan si. Otišao si iz škole! Nisu te više zlostavljali! Nema krivičnog djela! Sta je s videom s racunara: Sta je s videom koji je društvenim mrezama poslat Mahiru prvi dan u novoj školi? NISTE ga našli? Ili niste ga uzeli u obzir? 6. Saznali ste „Da su korišteni neprimjereni nadimci prema svom djecom, koja su te nadimke imala“ a to nije u vezi s tragičnim događajem. To nam je jasno. Ako te neko konstantno naziva pogrdnim imenom, ti to ime dobijes i ne mozes da se ubiješ zbog toga. To je sada tvoje ime. 7. Na pitanja koja su postavljena ne može odgovoriti pravna struka nego: psiholozi, pedagozi, šira društvena zajednica i roditelji djece. Je ste li ih pitali tužiteljice? Šta kažu psiholozi? Može li verbalno nasilje dovesti do destrukcije ličnosti i do samoubistva. I ako može je li to, kako kažete „uzročno-posljedična veza“ sa samoubistvom? Odakle „draga“ tužiteljice ovoliko nejasnoća i pitanja na samo jednu Vašu izjavu od 4 minute? Je li barem to u „pravnoj struci“ indicija da nešto nije dobro urađeno?"
Objavljeno:
prvo sam mislio da je po srijedi bilo samo klasično zapostavljanje rahmetli mahira od strane majke i očuha ali sad je sve jasnije da je u pitanju nešto puno malicioznije. tih zadnjih 7 odnosno 5 dana kriju razloge zašto se dijete ubilo...ako se uopšte ubilo.
Objavljeno:
LR872 dje je zapelo?? napisi odgovore na moja direktna pitanja....zanimljvo je to da i ti kao i dubravko nikad ne dajete odgovore na prava pitanja kao ova moja sto sam te direktno pito...zadnji puta kad je dubravko imo nastup na TV1 u vezi odluke tuzilastva bio je pitan .>>Dali ste vi i alisam zlostavljali Mahira? dubravko kao i na svako sumnjivo pitanje daje los odgovor jer onda on prica o Mahamedu i navodi neke glupsoti koje nemaju veze sa pitanjem koje je dobio ....Napisi odgovore na moja pitanja jer to je ono najosnovnije sto se mora znati .....hvala unaprijed...
Objavljeno:
@LR872 sad napisi sledece ....Valjak pita dali se zna sa sigurnoscu da je Mahir bio ziv prije 14.12.15? dali neko moze da posvjedoci pa onda napisi odgovor...Valjak pita zasto Mahir nije iso u skolu pa napisi odgovor...Valjak pita zasto se mama Alisa nije javljala na pozive iz skole da opravda izostanke pa napisi odgovor....zasto Mahir nije imo ketivan tel od 10.12.15 pa napisi odgovor...eto molit cu te lijepo da napises te odgovore posto vidim da si jako upoznat sa slucajem i samo ti pises istinu a mi smo glupi i nista ne znamo..pa daj nam molim te napisi te odgovore, hvala unaprijed....
Objavljeno:
@Valjak, sam podatak da mislis da sam ja Dubravko, govori dovoljno o tvojoj licno i inteligenciji tvojih istomisljenika. Nisam Dubravko, ali mi laska da mislis da jesam. Covjek je i karakter i intelektualac. Koliko ogranicen covjek mora biti, da bi mislio da je svako ko podrzava gospodju Mahmutovic i gospodina Lovrenovica, glavom i bradom Dubravko.
Objavljeno:
@LR872 prvo treba da se utvrdi dali je Mahir bio ziv u to zadnjih 5 dana kad nije imo tel...2. da se ustanovi razlog zasto Mahir nije iso u skolu 3. zasto se mama nije javiljala na pozive iz skole>?? samo da znas (mislim da si ti dubravko) sad ce Muhamed da se obrati tuzilastvu da kaze da on sumnja da ste vi psihofizicki zlostavljali Mahira a cak mozda i ubili...nemoj da mislis da je Muhamed naivan pa i tuzilastvo a ponajmanje realan narod....eto pokusaj sad p;onovo da organizujes neku setnju pa ces s euvjeriti da si provaljen i da vam, niko vise ne vjeruje....Senad Hadzifejzovic je profesionalac i znas da ti je dao sansu da pricas svoje lazi (cak ti je i vjerovo0 ali kao profersionalac on je dao sansu i Muahmedu pa gha zbog toga ti mrzis i napadas a to te samo ofira da si kriv kao i mama alisa....
Objavljeno:
@Valjak je rekao:"Poslije toga 95% naroda je prihvatilo pricu Muhameda Rakovca i narod njemu vjeruje a narod nije glup".
Imas li ti, jarane, nesto cime ces potkrijepiti ovaj podatak o 95%?
Ne lupetaj. Jedino si potrefio da narod nije glup. Onaj njegov glupi dio jeste pao na osvetoljubivo pljuvanje po bivsoj zeni i njenom novom muzu, ostali su se zgrozili i doveli u pitanje njegovu iskrenost.
Objavljeno:
@Valjak je rekao:"Senad Hadzifejzovic je pravi profesionalac".
Nemas ti pojma, jarane. Izvini, ali kako bih ti drugacije rekao? Moze proci samo ako je taj Senad neki Torabi koji ima svoj program ili reporter iz necijeg kabineta.
Ono sto on radi nije ni p od profesionalnosti. Neko ko vodi dnevnik ne bi smio pokazivati nikakvu pristrasnost, da ne znam o cemu izvjestava. Facu ne bi smio promijeniti, boju glasa, nista. Normalan i nezavisan gledalac ce ga u startu prekriziti, jer mu treba INFORMACIJA BEZ MANIPULACIJE. Samo informacija. Frajer postao mahalski guru, ha ha. Pa neka vam ga, hajde. Svakome njegovo veselje. Fuj.
Objavljeno:
@Otac Mobile, pratio sam malo temu posvecenu Mahiru na jednom forumu i samo je jedan lik koji pise kao ti. Patologija, jarane. Pitas:"A jel tačno da je majka par puta ležala na psihijatrijskoj klinici?" Ne znam. Ali znam da ovakvo jedno pitanje pokazuje stanje stvari, a to je da smo toliko zaostao narod, da boli. Na koji to mlin hoces navesti vodu? Jasno je, ali neces postici to sto zelis. Svijet ne pocinje sa BiH, niti tu zavrsava. Polako. Mahirova majka ima za sta da se bori i siguran sam da nece odustati. Procedura se zna: posto se iscrpe sve mogucnosti u BiH, moze se ici u Strazbur. A tamo je ni po babu i po stricavima. Prerano likujete. Sve ce doci na svoje.
Objavljeno:
Tuzan slucaj malog Mahira nam pokazuje kako je nase drustvo jadno i bijedno. Kako vlada nebriga za stvarne probleme.Mi zivimo u drzavi u kojoj vlada bezvlasce i mrznja. To dokazuje i onaj primjer. Ali nisu Alisa i Dubravko sami.Mi cemo im ostati podrska u ovom teskom trenutku zivota. Skupa cemo se boriti za pravdu. Istina uvijek izadje na djelo.
Objavljeno:
Kad se desio slucaj dubravko je imo jake propagandne nastupe na tv i prico je svoju pricu i na FACETV ali medjutim Senad Hadzifejzovic je pravi profesionalac pa je dao sansu i Muhamedu Rakovcu da kaze svoju istinu ...Poslije toga 95% naroda je prihvatilo pricu Muhameda Rakovca i narod njemu vjeruje a narod nije glup...Sat se mora ispitat detaljo?? zadnjih 7 dana kad Mahir nije iso u skolu i kad nije imo telefon...mora se naci neki svjedok koji je vidio Mahira u to 7 dana a narocito da se obrati paznja na taj dan , neko je koro da vidi Mahira...ako postoji svjedok koji je vidio Mahira onda se definitivno ne moze misliti da su ga ocuh i mama ubili....mora se ispitat zasto Mahir nije iso u skolu a mama se nije jalvjala na pozive iz skole da opravda izostanak....sta je sa telefona koji nije nadjen???? zasto alisa i dubravko nikad nisu spomenuli da Mahir nije iso u skolu i da nije imo tel/????? Ja mislim da ce sad istraga da ide u tom pravcu , Muhamed Rakovac ce podnijeti tuzbu protiv alise i dubravka da se ispita dali je bilo nasilja u porodici.....
Objavljeno:
A jel tačno da je majka par puta ležala na psihijatrijskoj klinici?
Objavljeno:
Eto, konačno mediji otčepili pa ne moramo samo čitati fb grupu pravda za Mahira! (jedan uskličnik jer ima ih sa istim imenom ali sa više ili bez uskličnika). Interesantno da pored opisa analniih otvora nakon silovanja na nekim forumima, nigdje, al baš nigdje, se ne spominju Dubravkove bivše žene.
Objavljeno:
Sad procitah zanimljivu stvar... da je dubravkov zet, muz od njegove kcerke sto vodi onu grupu pravda za mahira, ustvari onaj covjek sto se na mahirovoj dzenazi lazno predstavio kao otac njegovog najboljeg prijatelja i donio Mahirov dnevnik/knjigu da ga ukopaju zajedno s Mahirom.
Objavljeno:
Velika podrska hrabrim ljudima na putu za istinu i pravdu. A sto se tice ove drzave, njenih institucija mogu samo reci fuj.
Objavljeno:
Dubravko i Alisa dobro znaju šta je istina ali zatvaraju oči pred njom. A sve nas pokušavaju praviti budalama. Već sam ranije napisala da dječak Mahir nije ostavio oproštajno pismo, jadno dijete nije se imalo s kime ni pozdraviti. Sad čujemo da mu je mobitel bio isključen 5 dana. Ako ga je sam isključio kako to da to "roditelji" nisu skužili. Zar nisu imali potrebe da ga nazovu, da mu kažu da ih neće zateći kući jer idu na promociju, majka čak u Zenicu, da mu kažu kada će doći kući, u kojoj je on sam. A ako su ga oni isključili, zar se tako kažnjava hipersenzibilno dijete. A onda i majkine tvrdnje da je on slao poruke kolegama zašto ne dolazi u školu i da će majka doći opravdati su obična izmišljotina, tj. laž. Zašto majka laže? I morbidno je to što im nije olakšanje da Mahir nije silovan. Povjerovati jednom dječaku, bez ikakvih drugih dokaza i onda žaliti što to nije istina. Morbidno, do bola. I na kraju optužiti tužiteljstvo za političku odluku, bez dokaza, jesu li svjesni šta rade. Netko je dobro napisao: istina će se saznati kad majka napokon progleda, tj. kad ovaj čudni par ne bude više skupa.
h
Objavljeno:
I šta sada? Koliko je kriv? Ne znam da li su ljudi svjesni ali sada lavina može krenuti u drugom smjeru. Roditelji djece koja su optužena da su zlostavljala i škola mogu tužiti mahir ove roditelje i imcijativu građana "pravda za Mahira". Niko nije stao na loptu i rekao sacekajte ima i druga strana priče...šta ako nije se to desilo...šta ako....vidite možda su djece i zlostavljala i silovala dijete...ali nakon 2 godine teško da je naći dokaze...to se odmah trebalo znati.....a cijela priča oko silovanja ima puno nelogičnosti. Ljudi molim vas sve...nemojte nakon što pročitate jedan emotivni tekst odmah odabirati stranu...budite racionalni...
Objavljeno:
Ne poznajemo dovoljno svoju decu.Jednom prilikom mi je moje devojcica koja ima 13 godina rekla da bi bila najnesretnije dete na svetu da se ja i njen otac razidjemo.Bila sam u soku i kad sam joj navela neke njene drugove kojima su roditelji razvedeni a zive normalan zivot samo je rekla:"To su oni a ja sam ja".Zao mi je decaka a zao mi je i majke.Vjerujem da je htela sve najbolje za svoje dete..Gledajuci svoju majku i greske koje je imala u odnosu sa nama decom tek sada uvidjam da je cinila ustvari sve najbolje sto je znala i umela.Ne treba nikoga osudjivati.
Objavljeno:
pobjegose njih dvoje.... nisu ni mutavi
Objavljeno:
Drago mi je da ste otisli iz tog neprijateljskog okruzenja. Gdje god da ste, bolje vam je nego tamo, u to sam siguran. Znam da morate ispostovati proceduru stizanja do suda u Strazburu, a to ce opet potrajati. Cuvajte zdravlje i snagu, pokusajte ignorisati zlurade komentare. Doci ce dan kad ce morati usutjeti. Postidjeno? Cisto sumnjam. Ali ce morati usutjeti. Znajte da vas necemo ostaviti same.Ima nas, nije da nas nema. Ja ni jednog momenta nisam promijenio svoje misljenje i vjerujem vam kao i prvog dana. Cuvajte se. Do pravde!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.