<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nadal: Ovo je posljednji put, tužiću sve

Doping

Rafael Nadal umorio se od javnih optužbi da se dopinguje, istakavši da će tužiti svakoga ko opet bude tvrdio nešto slično.

14. mart 2016, 12:00

 Bivša ministarka sporta u vladi Francuske Roselin Bašelo nedavno je izjavila da je Nadal pauzirao sedam meseci 2012. jer je pao na doping testu, ali da je to prikriveno.

"Francuski ministar bi trebalo da bude ozbiljan. Umoran sam od tih stvari, u prošlosti sam nekoliko puta puštao da to prođe, a više neću. Ovo će biti poslednji put da neko to izjavi, jer ću je tužiti", rekao je Nadal.

Bivši teniser Francuz Janik Noa je 2011. rekao da je za uspeh španskog tenisera zaslužan doping, a dve godine kasnije Belgijanac Kristof Rohus pitao je kako je moguće da je Nadal bio toliko dominantan na Rolan Garosu 2012. godine, a da je samo dve nedelje kasnije bio povređen na Vimbldonu. 

Nadal je 14 puta osvajao Gren slem turnire, jedan je od najboljih tenisera svih vremena, ali je Španac često akter spekulacija o dopingu u tenisu, a ta priča je opet postala aktuelna prošle nedelje nakon što je Marija Šarapova priznala da je bila pozitivna na doping na Australijen openu, 

"Ja sam potpuno čist. Nikada nisam došao u iskušenje da uradim nešto pogrešno", rekao je Nadal.