<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novak uz oscilacije do četvrtog kola

Indijan Vels

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Filipom Kolšrajberom iz Nemačke.

16. mart 2016, 12:00

Đoković je još jednom potvrdio da se ne nalazi u sjajnoj formi, ali je uspeo da trijumfuje rezultatom 7:5, 7:5.

U borbi za četvrtfinale Novak će se sastati Felisijanom Lopesom koji je posle više od tri sata i 15 minuta, u tri seta savladao sunarodnika Roberta Bautistu Aguta sa 7:6 (7-5), 6:7 (10-12), 6:4.

Duel na jednom od najvećih teniskih stadiona na svetu počeo je u jakom ritmu – obojica igrača bila su raspoložena za nadigravanje. Servis Kolšrajbera odlično je funkcionisao tokom čitavog meča, ali je strpljivom igrom Đoković ipak prvi napravio brejk (3:1). 

Međutim, tada je usledio pad u igri i Nemac se vratio na 4:4 zahvaljujući izuzetnim bekhendima. Sve je išlo ka taj brejku, ali je Novak u 12. gemu, uz nekoliko odličnih poena, još jednom oduzeo servis rivalu i poveo sa 1-0. 

Sličan scenario viđen je i u drugom delu igre – brejk sredinom seta, samo što je ovoga puta kazna stigla za nonšalantne udarce na meč loptama. Čak četiri je propustio pre šokantnog povratka Filipa. Srećom, druga kriza trajala je kratko i novim brejkom Đoković je završio posao za okruglo 100 minuta. 

Sada ga očekuje deveti međusobni duel sa španskim teniserom protiv kojeg vodi sa ubedljivih 7-1 u pobedama. Međutim, Lopes je dobio poslednji duel, tačnije Đoković mu je pre nekoliko nedelja predao u četvrtfinalu Dubaija zbog infekcije oka.