<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uvodimo rezervni sastav policije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na Mrakovici kod Prijedora da će RS uvesti rezervni sastav policije radi efikasnije borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.

18. mart 2016, 12:00

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras na Mrakovici kod Prijedora da će RS uvesti rezervni sastav policije radi efikasnije borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, posle sastanka s predstavnicima koalicionih partnera – DNS-a i SP-a, rekao je da će zbog toga biti predložene izmene zakona u toj oblasti, pozvavši sve nivoe vlasti na jaču saradnju u borbi protiv terorizma u Bi

Lideri vladajućeg bloka konstatovali su da RS i BiH nemaju kapacitet za primanje migranata sa Bliskog istoka, a ponovili su da će RS održati referendum o 9. januaru kao Danu RS.

Ponovljeno je i da Sud i Tužilaštvo BiH nisu u skladu s Ustavom BiH i da RS ne prihvata rad tih institucija.

Vladajući blok u RS smatra da rezultati popisa treba objaviti što pre, ističući da je rezidentni (stalni) stanovnik onaj ko je živeo u BiH godinu pre popisa i ko može dokazati da će tu živeti godinu posle sprovođenja popisa.

"Rezidentni stanovnik" je osnovni problem oko kojeg ne postoji saglasnost između entitetskih zavoda za statistiku za utvrđivanja metodologije obrade popisa stanovništva obavljenog još 2013. godine.

Predstavnici vladajuće koalicije ocenili su da je nelikvidnost u RS jedna od otežavajućih okolnosti, kao i da će se se insistirati na poboljšanju rada javnih preduzeća.

Lideri vladajućeg bloka u RS potvrdili su da će na predstojećim loklanim izborima, zakazanim za oktobar, imati zajedničke kandidate za pozicije gradonačelnika i načelnika.