<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Finale na -ić: Novak opet dobio Nadala!

Novak

Novak Đoković plasirao se u finale turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je savladao Rafaela Nadala sa 7:6 (7-5), 6:2.

20. mart 2016, 12:00

Novak će u finalu igrati sa Milošem Raonićem, koji je u tri seta savladao Davida Gofana.

Prvi teniser sveta vodi protiv Nadala sa 25-23 u pobedama, uključujući i trijumfe u poslednjih šest mečeva.

Nadal je počeo inspirisano, Novakove greške su se ređale, pogotovo sa bekhend strane, ali to se nije videlo na semaforu. Istina, Španac je poveo sa 2:0, ali je Đoković uzvratio ribrejkom i do kraja seta je uglavnom on bio taj koji je pretio na servis rivala. 

Međutim, Nadal je najviše zahvaljujući servisima u telo spasao dve brejk lopte u sedmom gemu, a onda je dočekao svoju priliku u desetom gemu prvog seta – dva puta je kaznio Đokovićeve izlaske na mrežu i došao do set lopte. 

Novak je tada odigrao hrabro – prvo je spasao set loptu napadom insajd aut forhendom, potom je dobio poen dubokim drugim servisom, a onda i bekhend dijagonalom (5:5). 

Taj brejk su obojica odigrali nervozno, ali videli se da Đoković ima mentalno preimućstvo, pa ga nije ni poremetilo to što je Nadal od 2:5 stigao do 5:5, pri tom je poen za 5:5 osvojio posle nedovoljno dobrog smeča Đokovića, pa je publika ustala na noge. 

Novak je smireno odgovorio – servis viner, pa strpljiv poen na set loptu, dočekao je grešku Nadala i poveo 1-0. 

Đoković je od starta drugog seta ’krckao’ Nadala, konačno je u šestom gemu napravio brejk u prilično smušenom gemu i tada je meč prelomljen – Novak je u narednom gemu spustio tri vinera i došao do 5:2. 

Rafa se nije predavao, spasao je pet meč lopti, ali šestu nije i Đoković je završio posao za sat i 58 minuta igre. 

Novak je imao 23 direktna poena i 29 grešaka, dok je Nadal upisao 23 vinera i 26 neiznuđenih grešaka. 

Za svoju petu titulu u Indijan Velsu, a treću uzastopnu, Đoković će igrati sa Raonićem, kojeg je savladao u svih pet dosadašnjih okršaja, poslednji put na Australijan openu 2015. godine.