<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hitna telefonska sjednica Vlade FBiH o poreznim dužnicima

Sarajevo

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jjutors je održala hitnu telefonsku sjednicu čija je tema bila stanje poreskih dužnika u Federaciji BiH.

20. april 2016, 12:00

Naime, Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine najavila je blokadu računa nekoliko preduzeća velikih dužnika među kojima su JP Željeznice Federacije BiH, KJKP Gras, Hidrogradnja, Zrak, Pretis, Farmaceutski fakultet, Studentski centar Sarajevo, KJKP Park itd.

Kako je zaključeno nakon današnje sjednice Vlade FBiH, v. d. direktora Porezne uprave Federacije BiH Envera Išerića da za sjednicu Vlade FBiH koja će biti održana 22. aprila 2016. godine pripremi Analizu stanja najvećih poreznih dužnika u Federaciji BiH, s Prijedlogom mjera.

Kako su jučer za N1 rekli u Poreznoj upravi FBiH, Uprava nema pravo niti mogućnost da selektivno primjenjuje vašeće propise, da se prema poreznim obveznicima nejednako postupa niti da poreznim obveznicima toleriše neplaćanje poreznih obaveza.

Dodali su da ne mogu tražiti od poreznih obveznika da poštuju zakone i izvršavaju svoje porezne obaveze, a da istovremeno Porezna uprava i sama ne primjenjuje važeće zakone.