<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Moskva zabranila: Nema više turskog kebaba

Zabrana

Zabrane uličnu prodaju kebaba obrazložena činjenicom da prodavci te orijentalne brze hrane odbijaju da ulažu u higijenu.

27. april 2016, 12:00

Gradske vlasti Moskve odlučile su da zabrane uličnu prodaju kebaba uz obrazloženje da prodavci te orijentalne brze hrane odbijaju da ulažu u higijenu.

Kako je javila popularna nezavisna radio postaja Eho Moskve, a prenosi hrvatska Hina, tu odluku je saopštino načelnik gradskog Odeljenja za trgovinu i usluge Aleksej Nemerjuk.

"Formata prodaje kao što je kebab, u shemi razmeštaja ulične prodaje u Moskvi više nema. Trenutno rade još pojedini štandovi kojima nije istekao najam. Uklonit ćemo kebab s ulica i na njima ga više neće biti!", odsječan je taj činovnik.

Ističe pritom kako su nekoliko kontrola sanitarnih inspektora potvrdili da vlasnici štandova "nemaju nikakve želje podnijeti i najmanji trošak kako bi se uskladili s važećim sanitarnim propisima".