<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prvo priznanje za Golden Stejt - treneru Stivu Keru!

Još uvek nema zvaničnog saopštenja iz NBA lige, ali sudeći prema dobro obaveštenim izvorima koje ima ESPN, trener Golden Stejta će trofej namenjen najboljem treneru godine podići već u narednom meču sa Hjustonom.

27. april 2016, 12:00

Golden Stejt je osvojio prvo priznanje za ovu sezonu!

Njihov trener Stiv Ker će pre početka narednog meču sa Hjustonom i zvanično biti nagrađen titulom "trenera godine", što je njegova prva u tek drugoj sezoni kako se bavi ovim poslom, a sve kao nagrada za rekord koji je postavio sa ekipom iz Oklenda.

Oni su ove sezone u regularnom delu sezone ostvarili skor 73-9, čime su oborili do tada aktuelni skor Čikago Bulsa (1995-96) koji je za pobedu slabiji od njihovog učinka, a nagradu je dobio uprkos tome što je propustio dobar deo sezone zbog povrede. Dobar udeo u pobedama zasluga je i Luka Voltona, njegovog asistenta.

U pitanju su prve 43 utakmice...

Prošle godine je Ker "za dlaku" izgubio ovu nagradu od Majka Badenholzera iz Atlante, a ove godine su mu "pretili" i Greg Popovič (San Antonio), Teri Stots (Portland) i Bred Stivens (Boston), pre svega jer je bilo nejasno kako će gledati na prve 43 utakmice Voriorsa u kojima ih je vodio pomoćnik.

Još uvek nema zvaničnog saopštenja iz NBA lige, ali sudeći prema dobro obaveštenim izvorima koje ima ESPN, trener Golden Stejta će trofej namenjen najboljem treneru godine podići već u narednom meču sa Hjustonom, a u toj seriji "ratnici" vode 3-1, a naredne dve nedelje će morati da "prežive" bez verovatnog MVP-a lige - Stefa Karija.

To bi mogla da bude druga nagrada koju Golden Stejt očekuje, a treća je naravno odbrana šampionske titule.

Da li će i uspeti u tome?