<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kavaniju najveći ugovor u Seriji A, ali...!

...ali tri prepreke stoje na putu transfera! Nezadovoljni Urugvajac želi da napusti PSŽ i preseli se u Italiju!

28. april 2016, 12:00

Godinama smo navikli da najveće zvezde napuštaju italijansku Seriju A, ali došlo je vreme da se i vraćaju. Najveća od njih koja bi mogla opet da zaigra na Apeninima je Edinson Kavani. Urugvajcu je svega preko glave u Pari Sen Žermenu i posle tri godine želi da napusti Park prinčeva.

Kavani je nezadovoljan što je konstantno bio u Ibrahimovićevoj senci, ali i tretmanom trenera Blana. Odluku je doneo još ranije, a eliminacija iz Lige šampiona je samo pojačala njegovu žellju da završi saradnju sa Francuzima. Juventus već drugo vremena stoji prvi u redu za potpis Kavanija i sledeće leto je označeno kao vreme konačnog raspleta. Još roplog leta je Kavani bio na meti Bjenkonera, ali PSŽ nije hteo ni da čuje, pa je Juve doveo Mandžukića. Sada se situacija zantno promenila u korist Stare dame.

Direktor Paratići je bio na utakmicama protiv Čelsija u Londonu i Parizu, kao i protiv Mančester Sitija u Parizu gde je razgovarao sa čelnicima francuskog kluba, ali i Kavanijevim agentima.

Pred Juventusom su tri velike prepreke: visina obeštećenja, konkurencija i dužina ugovora.

PSŽ će tražiti uzmeđu 40.000.000 i 50.000.000 evra za Kavanija, što je opet manje od onih 64.000.000 evra koje su platili Napoliju za Urugvajca. Za Juventus je to velika suma, ali može sebi da priušti takav transfer. I ne terba da očekuje ustupke sa strane francuskog kluba. PSŽ neće praviti nikakav popust kada je Juve u pitanju jer su dva kluba u lošim odnosima pošto su Francuzi ljuti na Italijane zbog načina na koji su im ukrali Kingslija Komana.

Druga prepreka je konkurencija. Kavani je odavno i želja Dijega Simeonea u Atletiku. Madriđani će sigurno dovesti bombastično pojačanje u napadu, a posle najnovijih rezultata Simeoneu će biti ispoštovana skoro svaka želja kako bi ga klub zadržao u Madridu. Ne treba smetnuti s uma i da premijerligaški klubovi žele Kavanija.

Treći problem je ugovor. Tačnije, njegova dužina. Juve je spreman da Kavaniju ponudi 7.000.000 evra po sezoni i učini ga najplaćenijim igračem Serije A. Uostalom, takav ugovor su bili spremni da daju i Teveza kada su ga nagovarali da odbije povratak u Boku. Međutim, Kavanijevi menadžeri traže dodatne bonuse i da ugovor bude na četiri godine, dok Stara dama nudi saradnju na tri sezone. Ali ta prepreka je najlakše premostiva ako Juventus pristane na četvorogodišnji ugovor vredan 7.000.000 evra po szeoni, ali bez bonusa.

U Juventusu su svesni velike mogućnosti da izgube Alvara Moratu i zato žele da pre početka prelaznog roka završe posao oko Kavanija.