<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

LŠ: Atletiko za gol srušio Pepov Bajern!

Maradonin duh ušao u Saula! Bajern juri minus u Minhenu, a ovom Atletiku je nemoguće dati gol! Velemajstorski potez 21-godišnjeg veziste rešio susret na Visente Kalderonu - 1:0. Maestralan i Jan Oblak!

28. april 2016, 12:00

Protiv Juventusa je Bajern ustao iz mrtvih, ali kad se Atletiko nekome nakači na vrat nije lako uspraviti, a upravo će to Bavarci morati da uradis kroz sedam dana na Alijanc Areni pošto je trenutak inspiracije mlađanog Saula Njigeza ostavio fudbalsku svet u čudu i rešio pitanje pobednika na susretu u Madridu - 1:0 pred prepunim Visente Kalderonom.

Igrao se 11. minut kada je 21-godišji vezista primio loptu na centru igrališta, pogledao oko sebe i potom se potom kakve saharske zverke sjurio ka plenu. Prvo Tijago Alkantara, pa Ćavi Alonso i Huan Bernat, David Alaba i Manuel Nojer bili su samo ukras jednog od sigurno najlepših, a verovatno i najvažnijih golova u istoriji Ligi šampiona. Saul je izbegavao zamke kao da je imao unapred pripremljen scenario i loptu fino plasirao iza Nojerovih leđa za erupciju oduševljenja u španskoj prestonici.

Ushićenje, pak, nije trajalo još dugo, iako je Bajernu trebalo vremena da pronađe sistem po kom bi mogao da naudi perfektno ukomponovanoj mašineriji Dijega Simeonea. Kako perfektno podrazumeva skoro nepogrešivo, na kraju su gosti shvatili da je jedini način da se uhvate u koštac sa Atletikom i krene na sve ili ništa, pa smo u nastavku gledali fudbal sa papučicom stisnutom do daske.

Bavarci su, valja priznati, u drugom poluvremenu bili tim koji je diktirao ritam, ali to su upravo situacije na kakvima je Atletiko doktorirao. Istina, imale su Jorgandžije i dosta sreće, pa i sada već po navici odličnog Jana Oblaka među stativama. Signal za potpunu opsadu njegovog gola u 54. minutu dao je David Alaba umalo polomivši prečku udarcem sa više od 30 metara, da bi potom tukli i Havi Martinez, Robert Levandovski, Daglas Kosta, pa na kraju i još jednim plotunom sa atomskim punjenjem i Arturo Vidal.

Ali i Nemci su morali da stanu u jednom trenutku. Ne zato što su se umorili, trčali bi oni verovano i oko sveta samo da bi poneli gol na revanš. Ne, morali su zato što im je u 75. minutu Atletiko pokazao koliko opasno može biti kad se krene u frontalni juriš na Čolovu falanku.

Antoaan Grizman i Fernando Tores su kombinovali, ovaj drugi je, kao u dečačkim danima, lako izbacio Davida Alabu iz ose, ali nije uspeo da nastavi golgeterski niz po kojem je u svakoj aprilskoj utakmici tresao protivničku mrežu. Njegov pokušaj spoljnim delom kopačke završio je na stativi, da bi odbitak Koke nedovoljo odlučno poklonio Nojeru.

Toresu će se ta scena sigurno vrteti kad večeras zatvori oči, ali nema Atletiko za čim da žali. Na Alijanc Arenu putuju sa golom u džepu. A zna sigurno i Pep Gvardiola: teško da u svetu fudbala postoji mnogo težih zadataka od jurenja zaostatka preko granitne Atletikove odbrane. Mnoge bi se naftne bušilice polomile na njoj.

ATLETIKO MADRID - BAJERN MINHEN 1:0 (1:0)
/Saul 11/

Stadion: Visente Kalderon;
Sudija: Mark Klatenburg (Engleska);

ATLETKO (4-4-2): Oblak - Huanfran, Himenez, Savić, Filipe Luis - Gabi, Augusto Fernandez, Saul (od 85’ Parti), Koke - Tores, Grizman.

Na klupi su: Moja, Gamez, Lucas Ernandez, Oliver Tores, Parti, Korea, Vijeto

BAJERN (4-3-3): Nojer - Lam, Havi Martinez, Alaba, Bernat (od 77’ Benatija) - Ćabi Alonso, Vidal, Tijago Alkantara (od 70’ Miler) - Koman (od 64’ Riberi), Daglas Kosta, Levandovski.