<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Haos u Istanbulu: Muškarca pregazio vodeni top

Protest

Jedan muškarac poginuo je u centru Istanbula, gde je tokom protesta povodom Praznika rada došlo do sukoba demonstranata i policajaca, javili su lokalni mediji.

01. maj 2016, 12:00

Žrtvu (57) je, dok je prelazio ulicu u blizini glavnog istanbulskog trga Taksim, udarilo vozilo koje nosi vodeni top i koristi se tokom policijskih intervencija radi rasterivanja demonstranata, prenosi list "Hurijet".

Muškarac je hitno prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

Turska policija je ranije ispalila suzavac na grupu demonstranata koji su pokušali da se probiju do trga Taksim, uprkos tome što su vlasti zabranile održavanje proslava Međunarodnog praznika rada.

Više stotina demonstranata je pokušalo da se probije do Taksima, kad su izbili sukobi sa policijom, preneo je Rojters.

Televizija CNN Turk je prikazala kako policajci uvode nekoliko uhapšenih demonstranata u policijski autobus.

Turske vlasti su sa nekoliko sindikata dogovorile da se proslava Prvog maja održi na specijalno određenom prostoru za tu svrhu, u naselju Bakirkoj, u blizini istanbulskog aerodroma Skoro 25.000 pripadnika turske policije raspoređeno je u Istanbulu, a brojne ulice u gradu su zatvoreni uoči obeležavanja 1. maja.