<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Plutajuće vile sa sobama ispod mora

Samo za bogataše

"Stvorit ćemo umjetni koraljni greben ispod luksuznih vila, koji će biti zaštićeno područje te će se morski konjici ondje sigurno razmnožavati i živjeti, otud naziv projekta", piše u saopštenju u Kleindienst Group tvrtke.

02. maj 2016, 12:00

 Dubai će do kraja godine dobiti kompleks luksuznih plutajućih vila za koje trebate izdvojiti od 2 do 10 milijuna dolara

Dubai je jedan od najinovativnijih gradova na svijetu i poznat je po fascinantnoj arhitekturi. A uskoro bi mogao postati još impresivniji.

Kleindienst Group, kompanija za razvoj nekretnina, dizajnirala je seriju luksuznih vila - Floating Seahorse. Zapanjujući stambeni kompleks trebao bi plutati Perzijskim zaljevom, oko 4 kilometra od obale Dubaija. Sastojat će se od 42 stana, a svaki će imati od 150 do 375 kvadratnih metara. Prostirat će se na tri sprata, a svaki stan će imati i takozvani podvodni podrum kako bi gosti mogli uživati u flori i fauni Perzijskog zaljeva. 

Gornji sprat svakog stana opremljen je mini barom, jacuzzijem, kuhinjom, kupaonicom i staklenim podom. Srednji sprat zamišljen je kao prostor za druženje te se ondje nalaze dnevni boravak, velika kuhinja i blagovaonica. Donji, i vjerojatno najimpresivniji kat jer se nalazi pod vodom, sastoji se od spavaće sobe i kupaonice.

"Stvorit ćemo umjetni koraljni greben ispod luksuznih vila, koji će biti zaštićeno područje te će se morski konjici ondje sigurno razmnožavati i živjeti, otud naziv projekta", piše u saopštenju Kleindienst Group firme.

Očekuje se da će vile biti spremne za prve goste već krajem ove godine, a uprkos visokoj cijeni od 2 do 10 milijona dolara, zanteresiranih kupaca ima na pretek.