<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Obilježavanje stradanja vojnika u Dobrovoljačkoj ulici

Program obilježavanja

Danas će u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu biti obilježene 24 godine od stradanja pripadnika JNA u tom gradu.

03. maj 2016, 12:00

U organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, danas će biti obilježeno "Stradanje pripadnika ЈNA u Sarajevu - Dobrovoljačka ulica".

Obilježavanje će početi parastosom u Spomen crkvi u Miljevićima, nakon čega će učesnici krenuti prema nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici gdje je planiran pomen ubijenim vojnicima ЈNA i mirna šetnja.

Okupljanje je zakazano za 9.00 časova ispred Spomen-crkve u Miljevićima u Istočnom Sarajevu u kojoj će u 9.30 časova biti služen pomen stradalima.

U 10.00 časova slijedi odlazak autobusima u Dobrovoljačku ulicu, sad Ulicu Hamdije Kreševljakovića, gdje će poslije vjerskog pomena biti položeno cvijeće i mirnom šetnjom odata počast pripadnicima JNA ubijenim 2. i 3. maja u Sarajevu.

Predsjednik Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Velimir Dunjić izjavio je da su pripreme za obilježavanje ovog događaja završene i izrazio očekivanje da će sve proći bez incidenata.

"Poslali smo zahtjeve za odobrenje skupa Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ i Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, vatrogasnoj službi i Hitnoj pomoći i od svih smo dobili odobrenje za održavanje skupa", rekao je Dunjić.

Prema njegovim riječima, obilježavanju stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj prisustvovaće preživjeli učesnici tog događaja.

Iz sarajevskog MUP-a saopšteno je kako će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom da bi obilježavanje ovog događaja proteklo bez problema.

Kako je istaknuto, organizatori su ispunili sve formalnopravne uslove za organizaciju skupa, te da će policijski službenici izvršiti dodatne procjene.