<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zadržavanja automobila na graničnim prelazima od 30 minuta do sat vremena

BIHAMK

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona, kao i povremeno pojačan promet vozila, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

03. maj 2016, 12:00

Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila na jugu na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a na sjeveru na izlazu iz zemlje. Zadržavanja su za sada od 30 minuta do sat vremena.

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH. 

Od puteva sa radovima izdvajaju se autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralni putevi M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most. 

Zbog radova na redovnom održavanju na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres u mjestu Poriče, svaki dan, osim nedjelje, od sedam do 15 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do deset minuta. 

Iz BIHAMK-a su napomenuli da je na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit i dalje na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Pomenuta vozila saobraćaju kroz grad.