<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Atletico preživio minhenski triler i plasirao se u finale

Liga šampiona

Ratnici Diega Simeonea prvi su finalisti Lige prvaka! Atletico Madrid je u uzvratnoj utakmici na Fußball Areni u Minhenu izgubio sa 2:1 od Bayerna, ali je zbog gola u gostima s ukupnih 2:2 prošao dalje.

04. maj 2016, 12:00

 Po jedan odbranjen penal na obje strane. Gol Atletica koji je visio o koncu. Očajnički napadi Bayerna u triler završnici i prolazak Diegovih ratnika. Polufinale za pamćenje.

Pep Guardiola neće osvojiti Ligu prvaka s Bayernom. Trenerski mag je i u svojoj trećoj sezoni na klupi Bayerna pao u polufinalu. I, nakon ispadanja od Real Madrida i Barcelone, ponovo ga je nokautirao španski klub - Atletico Madrid.

Jorganžije su na krilima Oblaka, koji je večeras pokrio Minhen, prežvjeli grotlo Fußball Arene i kroz trnje i kamenje stigli do finala u kojem čekaju Real Madrid ili Manchester City.

Atletico je u meč ušao sa prednošću od 1:0 iz prvog meča i sa 15 utakmica bez primljenog gola u posljednjih 20 utakmica Lige prvaka pri čemu je imao niz od 602 minute bez primljenog gola u svim takmičenjima. Na drugoj strani Bayern je kao ekipa sa najboljim napadačkim učinkom u Ligi prvaka ove sezone imala 28 postignutih golova u 11 mečeva.

Bavarci su mnogo bolje otvorili meč i od samog starta pokazali glad za golovima. Iako je prvu pravu šansu imao Gabi u 15. minuti, skoro sve se odvijalo ispred šesnaesterca gostiju koji su se požrtvovano branili. Bayern je prijetio preko Lewandowskog i Riberyja, ali je njihove udarce zaustavljao sjajni Oblak.

U 29. minuti Fernandez je napravio prekršaj na vrhu šesnaesterca. Iz tog prekršaja Alonso je u 31. minuti matirao Oblaka, a lopta je na putu ka golu pogodila štopera Atletica Gimeneza.

Gimenez je mogao biti tragičar meča kada je tri minute kasnije skrivio penal, ali je na njegovu sreću Oblak zaustavio udarac Mullera sa bijele tačke. Bayern je nastavio napadati svim sredstvima i za prvo poluvrijeme uputio je čak 16 udaraca prema golu što je za Bayern najviše od 2003. godine u mečevima Lige prvaka.

Nakon izrazito lošeg prvog poluvremena, Atletico je sjajno otvorio drugo poluvrijeme i nevidljivi dvojac iz prvog dijela Torres-Griezmann režirao je gol za 1:1, a strijelac je bio Griezmann u 54. minuti.

Bayern je u tim momentima trebao dva gola za finale. Tim Pepa Guaridole nije odustajao i uspio je doći do novog vodstva u 74. minuti kada je Vidal asisitrao Lewandowskom. U međuvremenu Atleticov junak bio je Oblak koji je i u nastavku briljirao.

Atletico je mogao riješiti meč u 83. minuti kada je Torres izborio penal. Ipak, El Ninov jedanaesterac odbranio je Neuer čime je ostavio Bayern u životu.

Do kraja meča Bayern je nastavio napadati očajnički, ali preko fenomenalnog Oblaka nisu mogli. Ostalo je 2:1 što je odvelo Atletico u finale. Španci su prošli s ukupnih 2:2, a dalje su prošli zbog gola u gostima.