<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Petrović: Sve koji dođu na proteste opozicije smatraćemo izdajnicima RS

SNSD

Sve koji dođu na proteste opozicije 14. maja u Banjaluci smatraćemo izdajnicima, i zato pozivamo ljude da se okupe na mitingu podrške Republici Srpskoj koji organizuju koalicioni partneri na vlasti i pojedine organizacije i pojedinci", rekao je Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a.

04. maj 2016, 12:00

"One koji dođu na taj protest smatraćemo da podržavaju izdaju Republike Srpske", rekao je Petrović i najavio miting koji će biti održan 14. maja u 12 sati na Trgu Krajine centru Banjaluke.

On tvrdi da je ovaj miting vladajuće većine u RS-u ustvari organizirala opozicija, najavljujući svoje proteste za 14. maj

"Od njih zavisi da li će biti ili ne i našeg mitinga. Oni su prvi započeli.Miting vladajuće većine u RS-u ima za cilj podršku izgradnji i stabilnosti RS-a kakvu žele njeni građani i za kakvu su se RS borili. zato istupamo sa sloganom "Srcem za Srpsku! Stop izdaji", naveo je generalni sekretar SNSD-a i dodao da su protiv izdaje i podjela, te da će svi koji dođu na njihov miting pokazati da im je stalo do RS-a.

Kazao je im se "javljaju građani koji su nezadovoljni ponašanjem i izdajničkom politikom srpskih predstavnika na nivou BiH".

Iako u RS kasne isplate iz budžeta, za borce, invalidnine, podsticaji za ratare, Petrović kaže da je i za to kriv Savez za promjene jer svojim ponašanjem već dvije godine nisu doprinjeli da RS dobije finansijska sredstva.

Tvrdi da su vladajući u RS već dobili dozvolu policije za svoj miting 14. maja.

Iz Saveza za promjene jučer su potvrdili da će 14. maja organizirati "Veliki narodni miting" zbog katastrofalnog stanja u RS.