<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovo su tri pjesme koje su obilježile karijeru Jadranke Stojaković

Muzika

Pored brojnih numera koje je izvela, najveći uspjeh postiže pjesma "Što te nema", obrada stare bosanske sevdalinke, na tekst Alekse Šantića.

04. maj 2016, 12:00

Poznata umjetnica i kantautorica Jadranka Stojaković, svojim izvanrednim glasom i interpretacijom, osvojila je srca miliona ljudi, kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i u svijetu, ali i u dalekom Japanu.

Njene obrade sevdalinki i starih gradskih ljubavnih pjesama, u sasvim novom novom muzičkom aranžmanu, ostavile su dubok trag na ex jugoslovenskoj muzičkoj sceni.

Mnogi i ne znaju da je upravo Jadranka napisala muziku za neke od najpoznatijih urbanih šansona i šlagera iz kasnih ’70ih i ’80ih godina. Na početku karijere koristila je pjesme Alekse Šantića i Desanke Maksimović za koje je pisala muziku.

Upravo je Jadranka bila i autor muzike za mnoge televizijske emisije, a napisala je i uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

Pored brojnih numera koje je izvela, najveći uspjeh postiže pjesma "Što te nema", obrada stare bosanske sevdalinke, na tekst Alekse Šantića. I sama Jadranka je uvijek isticala  da su joj karijeru obilježile tri pjesme, pomenuta  "Što te nema", te pjesme "Ima neka tajna veza" i "Sve smo mogli mi".

Poslušajte numere koje su obilježile Jadrankinu karijeru.