<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pljusak u Banjaluci, vozači oprez

Banjaluku je i danas pogodio snažan pljusak. Iz CJB Banja Luka apeluju na pojačan oprez učesnika u saobraćaju.

04. maj 2016, 12:00

Centar javne bezbjednosti Banja Luka apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače motornih vozila da poštuju zakonske propise, te da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uslovima i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, gustini saobraćaja, postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i posebno atmosferskim prilikama.

Naime, tokom jučerašnjeg dana na području Centra javne bezbjednosti je evidentirano 30 saobraćajnih nezgoda. U ovim saobraćajnim nezgodama u pet slučajeva su nastupile posljedice po lica, dok je u 25 slučajeva nastupila materijalna šteta. Veći broj SN prouzrokovali su vozači zbog neprilagođene vožnje lošim vremenskim uslovima.

CJB Banjaluka apeluju na građane da učestvuju u saobraćaju sa povećanim oprezom i vožnju prilagode vremenskim uslovima, te da na ovaj način zaštite sebe, kao i druge učesnike u saobraćaju.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uslijedit ćeperiodi suhog vremena da bi prema večeri ponovo bilo pljuskovito.

Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m². Vjetar umjeren, prolazno tokom dana pojačan sjeverozapadni. Jutarnja temperatura vazduha oko 10°C, a najviša dnevna do 14°C.