<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vrtoglavica, buncanje i povraćanje: Čovjek proveo 25 sati u virtuelnoj stvarnosti

Tehnologija

Da li biste mogli provesti 25 sati u virtuelnoj stavnosti kako bi oborili Guinnessovu knjigu rekorda? Da li biste mogli izdržati vrtoglavice, povraćanje i potpunu dezorijetaciju u prostoru i vremenu?

05. maj 2016, 12:00

Reditelj Derek Westerman je zajedno sa timom producenata pripremio sobu u kojoj je potom proveo 25 sati i dvije minute noseći uređaj HTC Vive pomoću kojeg je imao uvid u svijet igara u virtuelnoj stvarnosti.

Naravno, Westerman je radije istraživao svijet igara umjesto da završava misije. U prevodu, reditelj je bezciljno tumarao i istraživao nestvarni svijet piksela bez da sa sebe skine HTC Vive.

Westerman je boravio u igri Tilt Brush, aplikaciji za crtanje, što je dodatno zakomplikovalo njegovo stanje uma. U 17. satu reditelj je dobio vrtoglavicu i počeo povraćati u kantu koju je koristio i kao mjesto za uriniranje.

U 21. satu Westerman je počeo buncati i govoriti da ne zna gdje je, a cijeli njegov 25-satni pohod putem displeja pratili su njegovi saradnici i producenti, piše klix.ba