<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vokrri: Samo su Hrvatska i Srbija jače od Kosova

Nogomet

Fadil Vokrri, predsjednik Fudbalskog saveza Kosova, izjavio je kako su od najnovije članice UEFA-e jače samo dvije reprezentacije iz regiona.

05. maj 2016, 12:00

 "Hrvatska i možda Srbija su jače od nas, dok nema razlike između nas i ostalih reprezentacija. Prijem u UEFA-u je veliki uspjeh za Kosovo, a to smo to zaslužili i mnogo prije. Očekivali smo između 30 i 33 glasa za, no Švicarci su lobirali da ne budemo primljeni", izjavio je Fadil Vokrri, predsjednik Fudbalskog saveza Kosova za kosovske medije.

Podsjetimo, Kosovo je postalo ravnopravni član UEFA-e i imat će pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a ukoliko FIFA 13. maja primi Kosovo pod svoje okrilje, postoji mogućnost i da se ova reprezentacija naknadno ubaci u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u grupu u kojoj su Hrvatska, Turska, Island, Finska i Ukrajina.

Čelnici FS Kosova očekuju kako će za njihovu reprezentaciju zaigrati mnogi poznati igrači: Adnan Januzaj, Lorik Cana, Valon Behrami, Blerim Džemaili, Pajtim Kasami, Admir Mehmedi, Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka...