<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Iraku ubijen najtraženiji terorista IDIL-a iz Australije

Terorizam

Ubijeni Prakash organizirao terorističke napade širom Australije, general Brandis je kazao kako nije pogrešno da se Prakash tretira kao najvažniji pripadnik IDIL-a iz Australije.

05. maj 2016, 12:00

Generalštab australske vojske saopćio je da je krajem aprila u zračnim napadima SAD-a u Iraku ubijen terorista iz Melbournea koji je slovio za vođu regrutiranja boraca u Australiji.

"Neil Prakash ubijen je 29. aprila u Mosulu. Bio je najtraženiji terorista u Australiji zbog vođenja regrutacije i vrbovanja boraca u Australiji za odlazak na rašišta na Bliskom istoku“, izjavio je za Sky News australski general George Brandis.

Ističući da je ubijeni Prakash organizirao terorističke napade širom Australije, general Brandis je kazao kako nije pogrešno da se Prakash tretira kao najvažniji pripadnik IDIL-a iz Australije.

"Trenutno u redovima ISIS-a ima oko 110 Australaca koji ratuju na Bliskom istoku“, kazao je Brandis.

Profesor sa Deakin Univerziteta i ekspert za terorizam Greg Barton je za Fairfax izjavio da je ubijeni Prakash poznat kao terorista koji je bio veza terorista IDIL-a iz Australije sa onima na ratištima u Siriji i Iraku.