<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tadić: Pravna država mora oživjeti

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i potpredsjednik SDS kaže da vlasti u Republici Srpskoj ne samo da nisu u stanju da rješavaju ekonomske probleme, nego pokrivajujeći svoju nesposobnost otvaraju brojne političke probleme i sukobe zbog kojih Republika Srpska trpi dodatnu štetu.

05. maj 2016, 12:00

Tadić u intervju portalu Klix kaže da bi ocjena bila negativna kada bi ocjenjivao vlasti u Republici Srpskoj.

Govoreći o funkcionisanju pravne države, Tadić kaže da pravna država mora biti iznad svakoga i ona mora oživjeti. 

"Ko god da se nađe na drugoj strani u odnosu na pravnu državu mora odgovarati", rekao je Tadić, odgvarajući na pitanje kakav je njegov stav na mogućnost hapšenja Milorada Dodika o čemu se priča već godinama.

"Imam isti stav kao da se radi o meni ili bilo kome drugom. Pravna država je iznad svakoga. Ona mora oživjeti. Ko god da se nađe na drugoj strani u odnosu na pravnu državu mora odgovarati". rekao je Tadić.

Kada su u pitanju lokalni izbori, Tadić kaže da očekuje da će podršku dobiti oni načelnici i gradonačelnici koju su uradili dobar posao za ove četiri godine i da ćemo tamo gdje se pokazalo da neki naši predstavnici nisu uradili dobar posao imati bolje kandidate.

"Takođe, očekujem da će građani kazniti stranke poput SNSD-a koje već deset godina preko Vlade Republike Srpske guše život i ekonomski razvoj u lokalnim zajednicama". kazao je Tadić.