<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

LŠ: Titula stiže u Madrid! Real ili Atletiko!

Madrid vlada Evropom! Real na Atletiko - COPY 2014., PASTE 2016.! Real Madrid pobedio Mančester siti i plasirao se u finale Lige šampiona gde ga čeka veliki gradski rival Atletiko. "Kraljevski klub" zasluženo do 1:0.

05. maj 2016, 12:00

Pre dve godine Lisabon, a ove Milano! Atletiko na Real, pa da vidimo ko je bolji. Pehar prvaka Evrope sigurno se iz Barselone seli za Madrid, gde je kraljevski klub večeras odigrao taman toliko dobro da u igri živaca prođe Mančester Siti i zakaže duel sa Jorgandžijama, koje nije dobio ove sezone, ali ih je izbacio u lanjskom četvrtfinalu, pre toga “oteo” titulu prvaka Evrope u glavnom gradu Portugalije.

Madrid će 28. maja u Milanu dobiti šampiona Evrope!

Real 11. put ili Atletiko prvi, u svakom slučaju gledaćemo reprizu finala od pre dve sezone, kada je "kraljevski klub" uz dosta sreće na Da Lužu, tek posle produžetaka, savladao gradskog rivala (4:1) i stigao do desete titule prvaka Evrope, a "jorgandžije" izgubile drugo finale.

Atletiko će imati veliku priliku za revanš i ne samo to, već i šansu da osvoji takmičenje pošto je prethodno eliminisao na početku sezone tri najveća favorita - Barselonu, Bajern i Real Madrid. Prva dva su precrtana, ostaje još treći!

Ali, otom potom...

Real je do 14. finala Lige i Kupa šampiona stigao posle minimalne pobede protiv Mančester sitija na "Santjago Barnabeu" - 1:0. Na Etihadu je pre osam dana bilo 0:0, tako da je jedan pogodak bio sasvim dovoljan da Zinedin Zidan obezbedi svoje prvo veliko finale kao trener.

Trenutak odluke dogodio se u 20. minutu. Gol je u prvi mah pripisan Geretu Bejlu, ali je komisija UEFA na poluvremenu, ipak, odlučila da "kazni" Fernanda i fudbaleru "građana" pored imena dopiše autogol, jer je očigledno i bio.

Velšanin je pokušao da centrira, pošto ga je prethodno proigrao Karvahal, ali je Brazilac uklizao, zakačio loptu, a ona je preletela Džoa Harta i završila u "maloj mreži".

Sreća!

Ali, miljenici fortune u sredu uveče su mnogo više bili igrači iz Engleske. Samo zahvaljujući vrlo dobrom golmanu Hartu, pa i okviru gola, ne tako sjajan Real nije slavio ubedljiviju pobedu.

Siti je za 90 minuta ostao bez direktnog udarca prema Kejloru Navasu. Imao je Fernandinjo veliku priliku dva minuta pre odmora, ali njegov šut nije bio dovoljno precizan. Lopta je okrznula spoljni deo stative i šansa, ispostaviće se jedina prava, je otišla u nepovrat. Do kraja meča još je Kun Aguero šutirao sa distance tik iznad prečke i to je bilo sve od izabranika Manuela Pelegrinija.

Oni finale u Berlinu u sredu nisu zaslužili.

Nekako su i stizali do polovine Reala, ali je završni pas ili onaj koji bi trebalo da omogući šnasu bio katastrofalan, a u lošoj igri prednjačio je De Brujne. Ni ostali nisu blistali... Možda ih je i povreda kapitena Kompanija već u 10. minutu poremetila.

Real je tako od izgubljene sezone ostao u trci za dva velika trofeja.

Postavljanje Zidana se ispostavilo kao ključno, jer je madridski sastav ponovo u borbi za titulu prvaka Španije, gde ima manje šanse, i Evrope, gde će, ipak, ponovo imati ulogu favorita protiv njihovog glavnog dželata ove sezone Atletika.

A Mančester je odigrao razočaravajuće. Poražavajuće. Nedostojno polufinala Lige šampiona. Sa nezainteresovanim Jajom Tureom koji za 61 minut nije dobio duel niti pripretio iz daljine svojom čuvenom desnicom i do finiša prilično neubedljivim Serhijom Aguerom koji ponovo nije šutnuo u okvir gola (!?) sastav Manuela Pelegrinija nije mogao da bude konurentan. Pokušao je da se malo razdrma uvođenjem Sterlinga i Ihenača, ali je Real držao goste daleko od gola, iako se mora priznati da su planovi tima sa Etihada značajno poremećeni već u desetom minutu kad je zbog povrede van terena morao Vensan Kompani.