<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Imali smo drugačiji plan za Banku Srpske, ali Agencija je ovako odlučila!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da nije dobro što je Agencija za bankarstvo donijela odluku o likvidaciji Banke Srpske, jer je i s Međunarodnim monetarnim fondom dogovarana njena rekonstrukcija.

05. maj 2016, 12:00

Agencija je, kaže, drugačije odlučila, što pokazuje da je ta institucija nezavisna u svom radu.

Nakon odluke o likvidaciji, žali što će bez posla ostati radnici te banke, a isplata depozita biti obavljena u kraćem periodu nego što bi bio slučaj da se išlo u njenu rekonstrukciju.

Dodik tvrdi da Banka Srpske ima dovoljno plasmana koji će sada biti naplaćeni da bi se depozitarima vratio novac, a nije upitna ni štednja građana.

Tvrdi da će novac Agenciji za depozite BiH, koja će "pokriti" iznose do 50.000 KM, biti vraćen, nakon naplate kredita i prodaje imovine Banke.

Bilo je, kaže Dodik, pokušaja da se ta banka privatizuje, ali su oni propali zbog opstrukcije.

Predsjednik Srpske tvrdi da će se pokazati da direktorica Agencije za bankarstvo Slavica Injac, koju je privodila SIPA po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnji u nezakonitosti u bankarskom sektoru Republike Srpske, nema nikakvu krivičnu odgovornost, kao ni direktorica Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Snježana Vujnić.