<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sin poginulog borca: Da li sam i ja izdajnik?

IZDAJNIK

Sa ovo malo godina, besposlen, hvatam zjale, pitam se da li je sudbina smišljena samo za budale, pa trošim mladost uludo i osjećam se pomalo jadan, kad obećano "BOLjE SUTRA" dočekam tužan i gladan. Razmišljam da budem načelnik, ili, makar, njegov sin, kako da budem predsjednik, službenik utegnut i fin, razmišljam da se školujem, da budem bitan lik, ali zato što oca ne pamtim postadoh izdajnik.

05. maj 2016, 12:00

O oče, hajde ustani, idemo u boj ponovo, zalud si glavu gubio, zalud orden dobio, na pogrešnoj strani si bio, pogrešne dušmane pobio. O oče ustani, ja ne mogu na njih sam, svi su ti grobom gazili, a ja ih otprije znam. U krv su tvoju pero, pišući govore, stavljali, od tvojih kostiju slomljenih kitili krstom grudi, tvoje su rovove prodali, i tvoje rane crvali, ustani junače, molim te, još jednom junak budi.

O oče, hajde ustani, da vide tvoj mrtvi lik, idemo u boj za izdaju, hoću da budem izdajnik. I neka glavu izgubim, kad za nju mjesta nemam, ni gladan ne dam sitima da pljuju na tvoj lik, pa neka grobom postanem, al' tvoga groba ne dam. Oprosti mi oče izdani, jer ja sam izdajnik.

Pjesma – reakcija mladića, sina poginulog borca, na to što njegovu želju da nam svima bude bolje drznici nazivaju – IZDAJA!

(Autor poznat redakciji)