<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dan nakon rođenja bebi izvađena dva zuba

Nesvakidašnji slučaj

Rođenje bebe sa dva izrasla prednja zuba u turskom gradu Nevsehiru izazvalo je veliku pažnju i iznenađenje ljekara i javnosti.

05. maj 2016, 12:00

U noći sa utorka na srijedu u državnoj bolnici u Nesehiru 23-godišnja Nazife Kiyga rodila je djevojčicu sa dva izrasla zuba.

Ljekari i porodica su zatečeni tom rijetkom pojavom, ali zabrinutost je nestala kada je detaljnim ljekarskim pregledima utvrđeno da je beba zdrava i da nema nikakvih komplikacija.

Djevojčici je dato ime Miradž, a doktorica Zeynep Ibisoglu je kazala da je porod prošao bez problema i da je detaljnim pregledima utvrđeno da je beba zdrava.

Beba je dobro i bez problema s dojenjem. Rođenje bebe sa izraslim zubima je rijedak slučaj koji se dešava jednom u stotine hiljada slučajeva. Kako bi se preduhitrile komplikacije u saradnji sa stomatolozima smo izvadili izrasle zube“, kazala je Ibisoglu.

Majka Kiyga je kazala da je cijela porodica iznenađena, ali da su ih ljekari uvjerili da to neće imati negativne posljedice po razvoj bebe.